Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Villa vände två gånger – gick upp i serieledning

Martin Johansson var tillbaka i mästarlaget.
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

0–2-underläget i första halvlek vändes till ledning med 3–2.

3–4-underläget i andra halvlek vändes till seger med 5–4 och serieledning.

– Vi vet att vi kan ligga under med ett eller två mål och ändå forcera i slutet, säger Villas comebackande libero Martin Johansson.

Villa tog sitt första SM-guld i våras.

Och helt enligt planer och tips leder de serien när hälften av matcherna snart har spelats.

Men mot Broberg satt det hårt åt. Två gånger hamnade mästarna i underläge i sin egen hemmahall.

– Broberg kom från derbyvinst mot Bollnäs och är i bra form. Det var en jämn match, säger Martin Johansson, som spelade sin första seriematch för säsongen efter en knäskada.

Väntade på fler Villa-mål

När Villas skyttekung Joakim Andersson kvitterade till 2–2 i 32:a minuten och sex minuter senare gjorde 3–2 väntade 2724 personer på läktarna på nästa Villa-mål.

Men i andra halvlek vände Broberg tillbaka till 4–3.

Efter en kanon av William Arvidsson fick Joakim Andersson avgöra när han gjorde sitt hattrick komplett.

Med 20 minuter kvar lyfte lagkaptenen Martin Karlsson bollen över Broberg-försvaret fram till snabbskrinnaren Joakim Andersson.

– Det var ett fint lyft från Martin. Jag tror att deras försvarare missade bollen, jag tog ner den och kunde placera bollen i mål, säger Joakim Andersson.

– Väldigt skönt få göra några mål, jag missade en del chanser i första halvlek när dom tog ledningen med 2–0.

13 dagars uppehåll

Årets upplaga av Villa är stabilt, precis som under guldsäsongen.

– Vi har fått bort ur omklädningsrummet att vi kan hänga med huvudena om vi hamnar i underläge. Vi vet att vi kan ligga under och ändå vinna. När vi forcerar i slutet brukar våra motståndare bli oerhört trötta, säger Martin Johansson.

På fredag väntar Västerås borta, sedan är det 13 dagars matchuppehåll fram till hemmamatchen mot AIK på annandag jul.

Joakim Andersson, målvakten Jesper Thimfors och försvararen Ludvig Johansson får vila mindre än de andra eftersom de ska spela en turnering med landslaget mot Ryssland, Finland och Norge helgen före jul.

– Det har varit tätt med matcher ett tag. Det ska bli skönt att först ha en vecka utan matcher innan vi träffas med landslaget, säger Joakim Andersson.

...men det är tufft för Vänersborg

Medan Villa kämpade sig till seger gick det desto sämre för Vänersborg.

Laget har toppambitioner, men förlorade med 3–6 mot Bollnäs borta och halkade därmed ner till elfte plats, vilket innebär att de just nu är utanför slutspelsplatserna.

Juho Liukkonen gav Vänersborg ledningen i den 19:e minuten och laget höll den tills Bollnäs skyttekung Christoffer Fagerström drog i gång sin show.

Han gjorde 1–1 sex minuter före paus och öppnade andra halvlek med 2–1 i den andra minuten och 3–1 drygt två minuter senare.

Felix Callander reducerade till 2–3 och Vänersborg fick dessutom en straff som Jocke Hedqvist missade, men under slutkvarten avgjorde Bollnäs med tre raka mål.