David Karlsson. Foto: ANDREAS L ERIKSSON
David Karlsson. Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Villa tog revansch för finalförlusten

Publicerad

Stryk med 2–5 i SM-finalen i våras.

Två och en halv månader före årets bandyfinal slår Villa rivalen Västerås med 6–2.

– Segern kunde blivit ännu större, säger Villas tränare Johan Sixtensson.

Västerås satte stopp för Villas gulddrömmar förra säsongen när de vann SM-finalen.

Den här säsongen har Villa hittills varit starkare. Lidköpings-laget leder serien och har tagit tre poäng av fyra möjliga mot de regerande mästarna.

– Västerås är på uppgång. Vi vet att de kommer att bli giftiga, säger Johan Sixtensson.

Ingen tvekan i andra halvlek

När lagen möttes i Västerås i höstas ledde Västerås med 4–0 efter 52 minuter, då drog Villa i gång en sällsynt upphämtning. När slutsignalen gick stod det 4–4 på tavlan.

Den här gången var det en jämn först halvlek.

– Västerås rev och slet, men vi behöll lugnet. Det var viktigt att vi kunde gå in i andra halvlek med en 3–2-ledning, säger Villa-tränaren.

I andra halvlek var det dock ingen tvekan. 

David Karlsson gjorde sitt tredje mål för dagen efter fem minuter.

Otroligt bra försvarsspel

Joel Broberg stängde matchen en kvart senare, Tim Perssons 6–2 i första tilläggsminuten hade betydde inget.

– I andra halvlek var alla delaktiga. Vi hade ett otroligt bra försvarsspel och skapade många bra chanser. Det kunde blivit fler mål. Andreas Bergwall gjorde fyra jätteräddningar, säger Johan Sixtensson.

Stjärnorna längst fram gjorde som vanligt, poäng. Daniel Andersson passade till tre mål, David Karlsson prickade in tre.

– David hade en i ribban också. Han är pålitlig, konstaterar Sixtensson.

En av de största talangerna

Men den målskytt som han pratade lite extra om var junioren Joel Broberg.

– Fantastiskt att se en 17-åring vicka igenom fem man innan han lägger in bollen. Joel är en av de större talangerna som kommit fram de senaste säsongerna, säger Johan Sixtensson.

Villa, som på fredag möter Vetlanda borta, leder serien men slår sig inte till ro. 

– Det var starkt att slå Västerås på det här sättet, men nu gäller det att släppa den matchen. På torsdagen är det träning, på fredag blir det en ny tuff match, säger Johan Sixtensson.

Det kan bli en finalrepris

Trots att Villa tog poäng borta mot Västerås och vann klart hemma avfärdar Villa-tränaren inte på något sätt de regerande mästarna.

– I dag var dom inte nära. Men det kommer att bli som vanligt. Västerås blir livsfarliga i slutspelet, säger han.

Kan det bli en ny final mellan er?

– Ja, det kan det bli.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag