Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Villa Lidköping kan fira nyår som etta

Johan Löfstedt.
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Två mål i slutet på första halvlek.

Ett till direkt i början av den andra.

Efter den Villa-smällen reste sig aldrig Sandviken.

– Det var nog det närmaste en total fullträff vi har kommit den här säsongen, säger tvåmålsskytten Johan Löfstedt efter 8–2-segern.

Johan Löfstedt, nyförvärv från Vetlanda, minns mycket väl senaste matchen mot förra säsongens serievinnare Sandviken.

Villa vann hemma med 3–2, men det satt hårt åt. Johan Löfstedt avgjorde med matchens sista mål sex minuter före slutsignalen. 

– Det var väldigt jämnt, men lite mer tillknäppt den gången, säger han.

Joakim Andersson gjorde två

Nu var det också jämnt – men bara i första halvlek.

– De två målen i slutet av första halvlek var oerhört viktiga. Det är precis en sådan avslutning man vill ha på en första halvlek, säger Johan Löfstedt.

Hans kompis från Vetlanda, Joakim Andersson, gjorde båda.  2–1 med en minut kvar, 3–1 med tio sekunder kvar av ordinarie tid.

När så Johan Löfstedt själv gjorde 4–1 knappt tre minuter in på andra halvlek var matchen i princip över.

– Vi kom igenom i mitten, Joakim droppade bollen till mig och jag gjorde mål. Det målet tog energin ur dem, efter det kontrollerade vi matchen, säger Löfstedt.

Firar nyår på toppen

När han dunkade in sitt andra mål, 7–1, på hörna fyra minuter före slutsignalen handlade det bara om hur stor segern skulle bli.

Efter 4–2-segern mot Vetlanda i fredags och nu 8–2 kan Villa fira nyår som serieledare. 

– Jätteskönt. Nu har vi skapat oss ett litet jack ner till Sandviken på tredje plats. Det är ju viktigt att komma etta eller tvåa i serien inför slutspelet, Johan Löfstedt.

Blir det något nyårsfirande?

– Ja, vi är lediga både nyårsafton och nyårsdagen. Så det blir lite god mat och umgänge med familj och vänner. Och kanske kan det bli något glas champagne också, men inte mer. För på onsdag möter vi Bollnäs hemma i Lidköping, säger Johan Löfstedt.