Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Villa hakar på i toppen – efter stora målshowen

Joel Broberg.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Johan Sixtensson.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Bandypropaganda och en styrkedemonstration. 

Villa körde över Vetlanda med 10-1 borta – och Joel Broberg bjöd på ett läckert mål. 

– Typiskt Joel. En kraftprestation, säger tränaren Johan Sixtensson. 

Full fart åt båda håll och förhållandevis jämn matchbild, ändå ledde Villa Lidköping med 5-1 i paus. Och dessutom hade Christoffer Edlund fått ett mål felaktigt bortdömt för offside. 

– Vi fick bra utdelning samtidigt som de bommade några chanser eller så räddade Jesper Thimfors, säger Johan Sixtensson. 

Andra halvlek blev inte ett dugg spännande utan Villas offensiva maskineri fortsatte att visa klass. Bland annat slog Jesper Eriksson till med två kanonfullträffar, något som inte tillhör vanligheterna. Och Joel Broberg, som inför mötet i Småland inte hade gjort något mål i serien, svarade för ett hattrick. 

”Det var inget snack alls”

Till slut blev det 10-1. 

– Det var inget snack alls. Vi välter över dem helt i andra och kunde gjort fem-sex mål till. En bra bandymatch och ännu skönare att vinna på bortaplan mot ett erkänt starkt hemmalag, säger Johan Sixtensson, som njöt av Joel Brobergs uppvisning vid 5-1-målet. 

20-åringen satte fart och lurade bort sex Vetlandaspelare innan han lade bollen i nät. 

– Han är så oerhört fysiskt stark och svår att hantera för motståndarna i båda riktningarna, säger Villatränaren. 

Broberg själv kommenterar fullträffen så här: 

– Det öppnade sig och var bara att köra på framåt. Jag värderar det målet ganska högt faktiskt. Det var fint, men det är svårt att sätta någon siffra på det. Jag får titta på det senare. Skönt att det lossnade i dag för egen del, jag har missat för många lägen tidigare. 

Villa jagar Sandviken 

Villa har efter fyra omgångar tre segrar och ett kryss. Laget skuggar Sandviken som har full pott. 

– Tabellen haltar ju lite, men vi börjar hitta formen. Nu ska vi göra det bra mot Söderhamn också, säger Johan Sixtensson. 

Lokalkonkurrenten IFK Vänersborg fick 3-3 borta mot Hammarby i en dramatisk tillställning. Laget har skrapat ihop fem poäng på fyra matcher.