Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Villa bröt svaga trenden: ”Var nästan parodi där ute”

Johan Löfstedt.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Villa Lidköping hade tre raka matcher utan seger bakom sig.

Men mot Motala fick man ett trendbrott och vann matchen med 4–3, trots att vädret ställde till det.

– Det var nästan parodi där ute. Men starkt av oss att jobba för varandra på det sättet vi gör, säger Johan Löfstedt.

Villa Lidköping har haft en tung inledning på det nya året där man tappat mark i tabellen.

Men i den viktiga matchen mot Motala fick man till sist ett trendbrott – och vann med 4–3.

Men det satt hårt inne. Hemmalaget hade en stark start på matchen då man gick upp till 2–0 i halvtid.

Samtidigt var det en rejäl vind som ställde till det för Villa-spelarna.

– Det var tufft så klart att de fick två mål. Men det kändes ändå som vi spelade rätt så bra och skapade situationer kring deras mål. Vi kände att isen var okej i början av andra halvlek och lyckades utnyttja det, säger Johan Löfstedt.

Första segern för året för Lidköping

Det dröjde bara sju minuter in på den andra halvleken innan Villa både hade lyckats reducera (Joakim Andersson) och kvittera (Johan Löfstedt).

Kvarten senare var vändningen fullbordad då Andersson gjorde sitt andra mål för kvällen.

När Martin Karlsson kort därefter satte 4–2 så var saken klar. Motala lyckades visserligen reducera och skapa nerv i slutet – men Villa tog hem poängen.

– Vi behövde verkligen det här. Kanske också på sättet det kommer till med en riktig krigarinsats. De yttre förutsättningarna var inte det bästa, det var nästan parodi där ute. Men starkt av oss att jobba för varandra på det sätter vi gör, säger Johan Löfstedt.

”Trodde inte att det skulle bli någon match”

Hur mycket påverkades ni av vädret?

– Man kan ju inte spela sitt spel, man måste lägga ribban mycket lägre. Vi trodde ju nästan inte att det skulle bli någon match ett tag. Men samtidigt är det bara att göra det bästa av situationen, vi var ju förberedda på det, säger han.

Även Vänersborg svarade för en stark avslutning i deras hemmamatch mot Västerås. För trots en mardrömsinledning där man låg under med 0–4 efter 22 minuter, så lyckades laget komma i kapp och få med sig ett kryss. 5–5 blev slutresultatet efter att Jesper Öhrlund kvitterat på stopptid.

– Det var väldigt härligt och jag tycker att vi förtjänar poängen. Vi tar ändå över matchen efter 35 minuter, andra halvlek tycker jag är vår helt och hållet. Men det är lite som Villamatchen, fast där spelar vi bra i första och sämre i andra. Jag sa till grabbarna nu efter matchen att när vi lär oss spela i 90 minuter är vi överlägsna, säger Öhrlund till Ttela.