Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Vill ta Blåvitt till nya höjder"

John Alvbåge har haft en lyckad tid i Norge. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

IFK Göteborg har fyra målvakter under kontrakt 2018. 

Frågan är vad som händer med John Alvbåge, 35. 

– Det lockar att komma hem och ta Blåvitt till nya höjder, säger han. 

I våras var göteborgaren utlånad till Minnesota i MLS, i höstas representerade han Stabaek. 

– Norge var väldigt bra och positivt. Jag fick ut mer än vad jag hade trott. Jag hade låga förväntningar eftersom jag kom hem från USA med bruten tumme, men Stabaek var väldigt måna om att få mig ändå och då körde jag på det. Det lockade mer än att komma hem och röra om i IFK just i det läget, säger John Alvbåge, som stod åtta matcher i den norska högstaligan. 

– Det gick bra i stort sett hela tiden. Statistik och så är tråkigt att rabbla, men jag var väldigt uppskattad. Stabaek är en lite mindre klubb än Blåvitt, men det finns väldigt mycket hjärta där. Det var otroligt inspirerande och roligt, och jag var väldigt delaktig i spelet. Vi hade en spansk tränare och jag fick vända spelet mycket. De ville ha en äldre ledartyp och jag växte med ansvaret. 

Konkurresen i Blåvitt på målvaktsposten är stentuff nästa säsong. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Låneavtalet med Stabaek löper ut vid årsskiftet. Den 3 januari drar IFK Göteborg i gång träningen efter julledigheten. Förutom Alvbåge har följande målvakter kontrakt med Blåvitt nästa säsong: Pontus Dahlberg, 18, Erik Dahlin, 28, och nyligen uppflyttade Tom Amos, 19. 

"Han vill ha kvar mig"

Hur ser du på att ni är fyra målvakter ? 

– Ja, det är ju inte jag som har skrivit kontrakt med dem. Allt jag vet i nuläget är att jag har ett gällande avtal och det är det jag går för. Händer det något annat så gör det, men jag är inställd på att komma hem och mosa på. 

Kan det vara aktuellt att stanna i Stabaek? 

– Tränaren vill jättegärna ha kvar mig, men jag har inte riktigt haft något snack med sportchefen. Barnen har haft det jättebra i skolan i Norge och så där, men vi får göra en värdering om det blir aktuellt. 

Vad vill du själv? 

Det lockar ju givetvis att komma hem och ta Blåvitt till nya höjder. 

"Fråga Mats Gren" 

Pontus Dahlberg, 18, är given förstemålvakt, men han uppvaktas hårt av klubbar som Napoli, RB Leipzig och Watford. Frågan är hur IFK Göteborg resonerar om jättetalangen lämnar. Är Alvbåge den naturlige ersättaren eller får Dahlin chansen? Eller tar klubben i en ny "etta" utifrån? 

Vad säger sportchefen Mats Gren? 

– Jag får nog passa på den frågan, för jag vet inte svaret. Ställ den frågan till honom. Jag vill hemskt gärna vara positiv när det gäller IFK Göteborg, säger Alvbåge. 

GT har sökt Mats Gren för en kommentar. 

Under semestern hemma i Göteborg har Alvbåge passat på att arrangera Sveriges första turnering i "Keeper Battle", en sport som är populär i Tyskland och Sydamerika. Man kör målvakt mot målvakt och kastar eller skjuter bollen. 

– Det blev halvt om halvt en succé. 22 deltagare var med, den yngsta var elva år, den äldsta 35. Kul att vara först i Sverige med det och jag hoppas att det ger ringar på vattnet, säger han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!