Johan SIxtenssons framtid är oviss. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅNJohan SIxtenssons framtid är oviss. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Johan SIxtenssons framtid är oviss.  Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Villa ledde med 2-0 i matcher, men det räckte ändå inte mot Edsbyn. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNVilla ledde med 2-0 i matcher, men det räckte ändå inte mot Edsbyn. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Villa ledde med 2-0 i matcher, men det räckte ändå inte mot Edsbyn.  Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

”Vill bara krypa ner i en jordkällare”

Publicerad

Villa Lidköpings säsong är över. 

Och tränaren Johan Sixtenssons framtid är oviss. 

– Jag vill helst krypa ner i en jordkällare och inte tänka på bandy alls, säger 42-åringen. 

 

Semifinalserien hade det mesta – inte minst dramatik. Villa ledde med 2-0 i matcher, men Edsbyn gick ikapp till 2-2 och fick spela en femte avgörande på hemmais. 

Men Villa – som gjort flera bra insatser i Edsbyn – gick snabbt ifrån till en 2-0-ledning genom Tim Persson och Johan Esplund.

Lidköpingslaget stormade fram mot final, men då låste sig det mesta. I paus stod det 2-2 – och till slut vann Edsbyn med 5-3. 

 

LÄS MER: Sandviken och Edsbyn möts i SM-final 

 

– Otroligt tungt, det är väl det minsta man kan säga. De gör fem mål och vi tre. Det är deras skytte som tyvärr skjuter sönder oss, säger Johan Sixtensson och fortsätter: 

– De är väldigt defensiva och vi har bra kontroll på dem, men så skjuter de in 2-2 precis före halvtid. De är väldigt effektiva och slår in sina hörnor, det gör inte vi. Jag trodde ändå på det när vi gjorde 3-4, men sedan slarvade vi. Vi ville så otroligt gärna spela final. 

Hur går man vidare nu? 

– Jag vet faktiskt, jag vill helst krypa ner i en jordkällare och sitta där ett tag och inte tänka på bandy alls. Men vi får göra en utvärdering om någon vecka. Vi får se. 

”Vill inte se ett tränarpapper”

Johan Sixtenssons kontrakt går ut och parterna har valt att avvakta diskussioner om en förlängning till efter slutspelet. 

– Jag har inte tänkt så mycket på det faktiskt. Man har varit inne i slutspelsbubblan. Och just nu vill jag inte se ett tränarpapper överhuvudtaget. Vi får ta det sen. 

Vad vill du själv? 

– Jag har som sagt inte tänkt så mycket på det. Jag får fundera. 

Hur sammanfattar du säsongen? 

– Jag har samlat ihop spelarna och sagt hur stolt jag är över dem, hur vi har tagit oss ann den här säsongen. Vi har varit utdömda och haft många skador och sjukdomar, men ändå har vi gjort en jättebra säsong och bjudit på många fina bandymatcher. Men det är final man vill spela och nu är allt bara mörker, säger Sixtensson. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag