Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vill bara krypa ner i en jordkällare”

Johan SIxtenssons framtid är oviss. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Villa ledde med 2-0 i matcher, men det räckte ändå inte mot Edsbyn. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Villa Lidköpings säsong är över. 

Och tränaren Johan Sixtenssons framtid är oviss. 

– Jag vill helst krypa ner i en jordkällare och inte tänka på bandy alls, säger 42-åringen. 

 

Semifinalserien hade det mesta – inte minst dramatik. Villa ledde med 2-0 i matcher, men Edsbyn gick ikapp till 2-2 och fick spela en femte avgörande på hemmais. 

Men Villa – som gjort flera bra insatser i Edsbyn – gick snabbt ifrån till en 2-0-ledning genom Tim Persson och Johan Esplund.

Lidköpingslaget stormade fram mot final, men då låste sig det mesta. I paus stod det 2-2 – och till slut vann Edsbyn med 5-3. 

 

LÄS MER: Sandviken och Edsbyn möts i SM-final 

 

– Otroligt tungt, det är väl det minsta man kan säga. De gör fem mål och vi tre. Det är deras skytte som tyvärr skjuter sönder oss, säger Johan Sixtensson och fortsätter: 

– De är väldigt defensiva och vi har bra kontroll på dem, men så skjuter de in 2-2 precis före halvtid. De är väldigt effektiva och slår in sina hörnor, det gör inte vi. Jag trodde ändå på det när vi gjorde 3-4, men sedan slarvade vi. Vi ville så otroligt gärna spela final. 

Hur går man vidare nu? 

– Jag vet faktiskt, jag vill helst krypa ner i en jordkällare och sitta där ett tag och inte tänka på bandy alls. Men vi får göra en utvärdering om någon vecka. Vi får se. 

”Vill inte se ett tränarpapper”

Johan Sixtenssons kontrakt går ut och parterna har valt att avvakta diskussioner om en förlängning till efter slutspelet. 

– Jag har inte tänkt så mycket på det faktiskt. Man har varit inne i slutspelsbubblan. Och just nu vill jag inte se ett tränarpapper överhuvudtaget. Vi får ta det sen. 

Vad vill du själv? 

– Jag har som sagt inte tänkt så mycket på det. Jag får fundera. 

Hur sammanfattar du säsongen? 

– Jag har samlat ihop spelarna och sagt hur stolt jag är över dem, hur vi har tagit oss ann den här säsongen. Vi har varit utdömda och haft många skador och sjukdomar, men ändå har vi gjort en jättebra säsong och bjudit på många fina bandymatcher. Men det är final man vill spela och nu är allt bara mörker, säger Sixtensson. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!