Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vibes hattrick - går mot skytteligavinst

Foto: Johan Bernström

STOCKHOLM/ÖREBRO. Lasse Vibe rycker i skytteligatoppen med ett hattrick mot Örebro.

Dansken är nu bäste dansk i hela allsvenskan på 2000-talet.

– Det känns som att vi spelar mot Vibe den här matchen, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén.

Lasse Vibe var inblandad i allting i 4-3-segern mot Örebro.

I 22:a minuten vred han välplacerat in 1-0 i bortre hörnet.

– Jag sa till Jakob (Johansson) att han skulle passa mig. Och så lägger jag den i bortre. Det är bra klass, säger Vibe till C More.

Örebro kom tillbaka när Erik Moberg kvitterade på hörna med en mindre konstspark. Daniel Gustavsson ökade på till 2-1 för hemmalaget innan Ludwig Augustinsson kvitterade på stopptid i första halvlek.

"Ingen som ville ta mig"

Vibe var i högsta grad inblandad i förarbetet när han drev fram mot ÖSK-försvaret och avslutade på mål.

– Det var ingen som riktigt vill ta mig. Så jag tar mig hela vägen in. Jag trodde egentligen att jag gjorde mål där. Men det var bra gjort av linjemannen att han inte vinkade av Gustav (Engvall). Och bra jobbat av Ludde att han springer hela vägen, säger Vibe.

I andra halvleken ökade Vibe på till 3-2 – och tio minuter från slutet satte han 4-3 när han slog in en retur. Hattricket var därmed fullbordat. Vibe har nu gjort 19:e mål i allsvenskan för säsongen, och rycker därmed i skytteligatoppen.

– Han är inne i ett sjukt flow just nu, säger IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre.

Total har Blåvitt-anfallaren nu gjort 21 mål i allsvenskan på 2000-talet, vilket är bäst av samtliga danskar som har spelat i allsvenskan på 2000-talet. Näst bäst är Kim Olsen som gjorde 19 mål för Örebro år 2008-2010.

IFK Göteborg passerar nu AIK, som förlorade med 1-0 mot Mjällby, och går upp på tredjeplats i allsvenskan.

– Nu är vi inne i en bra fas, och det är inte AIK. Men alla matcher är svåra, säger tränaren Mikael Stahre efter matchen.

– Vi har lyckades vända det efter 2-2 mot Malmö. Första målet i fotboll är extremt viktig - och kanske extra viktigt för Blåvitt. Stämningen i omklädningsrummet är densamma. Det är bara att köra på. I slutändan får man det man förtjänar, fortsätter han.

I slutet av matchen fick Vibe en smäll mot huvudet. Efter matchen stängde han in sig i omklädningsrummet och träffade inte media.

– Det var det sista som hände. Han kände sig lite olustig efter det. Då är det bra att hålla folk från världens larm och låta hjärnan vila. Det är säkert ingen fara, säger IFK Göteborgs sjukgymnast Fredrik Larsson.

– Han hade ont i huvudet och kände sig lite småsnurrig. Det kanske är borta om en timme men det är bättre att ta det säkra före det osäkra, fortsätter Larsson.

Tror du att det är en hjärnskakning?

– Tveksamt. Vi får se hur det blir på bussresan hem. Jag är ganska lugn med det. Det var ingen jättesaftig smäll. Men är det så att man uppvisar huvudvärk då är det total vila som gäller. Och det omfattar att stå och diskutera med folk, kolla på tv och så vidare. Förhoppningsvis är det inga problem.