"Vi ska vara extra hårda mot honom"

Publicerad

Niclas Fingren, 21, bytte Sävehof mot Redbergslid. 

I kväll möter han sin gamla klubb i ett hett premiärderby. 

– Vi ska vara extra hårda mot honom, säger Partillelagets Victor Fridén, 30. 

Redbergslid är redan i gång och krossade Hammarby borta i premiären. Sävehof inleder seriespelet i kväll mot just RIK. 

– Roligt att det drar i gång, det är det här vi har väntat på, säger Victor Fridén. 

Var står ni? 

– Vi har som alla lag vid den här tidpunkten mycket kvar att jobba på, men vi har mer spets än i fjol. Och vi är mycket mer noggranna nu. Hela klubben blir mer och mer proffsig för varje månad som går. Vi vill alltid utvecklas och det känns nog som att vi är heta i år. Vi har värvat bra och har utökat tränarstaben. 

Victor Fridén lyfter fram två spelare som han tycker har stuckit ut under försäsongen: William Bogojevic och nye norrmannen Vetle Eck Aga. 

– Bogojevic, "Maskinen". Han kan ta mer plats nu när några har försvunnit och blir säkert farlig. Och Vetle kan handboll om du förstår vad jag menar, han tänker bra, säger Fridén. 

Arnesson till Tyskland 

21-årige Niclas Fingren, ursprungligen från Aranäs, gör sin sjunde säsong i seniorsammanhang. Efter fyra år i Sävehof har han bytt till ärkerivalen.
– Eftersom det var en liten förbjuden flytt var jag rädd för vad folk skulle tycka och tänka i början. Men de flesta har tagit det jättebra. Det blir speciellt att möta Sävehof så klart och de är nog superladdade. Det läggs inga fingrar emellan på planen, men innan och efter är vi kompisar, säger Fingren. 

RIK har tappat storstjärnan Linus Arnesson till Bundesliga. Frågan är om Niclas Fingren kan axla det ansvaret på nio meter. 

– Jag vet inte om man ska dra den slutsatsen. Linus var topp tre i hela serien. Jag ska spela mitt spel och nu får vi kanske spela mer som ett lag. Andra får kliva fram. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag