Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vi kanske har annat som skrämmer motståndarna”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Klassiska Warberg är tillbaka i innebandyns SSL.

Planen är inte bara att hålla sig kvar - utan även att återta epitetet stormakt. Så småningom.

– Det finns en vision i föreningen att vi ska vara i toppen ett visst år, men jag vågar inte säga vilket år, säger backdominanten Robin Westergren.

Sedan det stora återkomstjublet i våras har de tunga nyförvärven lyst med sin frånvaro.

Robin Westergren är medveten om att Warberg inte skrämt någon under årets silly season.

– Nej, det tror jag inte. Men vi kanske har andra saker som skrämmer motståndarna, säger han.

Warberg tillbaka i SSL: ”Där vi hör hemma”

Klassiska Warberg - med fyra SM-guld genom åren, det senaste kom 2008 - är tillbaka i SSL efter två år i allsvenskan. Den chockartade degraderingen 2017 är glömd.

– Det var små marginaler när vi åkte ut, men jag tror så här i efterhand att det var positivt för föreningen. Nu är vi tillbaka där vi hör hemma. Det tror jag många håller med om, säger Robin Westergren.

Warberg firar SM-guld i Globen 2007. Ständige matchvinnaren Magnus ”Stål-Mange” Svensson med bucklan här. Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Känner man extra press att spela i Warberg med tanke på den anrika historien?

– Det är svårt att säga. Warbergsmärket - med tanke på vad det har betytt för innebandyns utveckling - är lite speciellt. Så för mig är det speciellt att spela här, men så säger säkert alla spelare. Men det osar professionalitet om Warberg och då vill man att vi ska vara där uppe sportsligt också.

Warberg tippas inför SSL-återkomsten få slåss hårt för att klara nytt kontrakt.

Anledningen: Långtifrån namnkunniga nyförvärv under sommaren. 

– Ja, namnen sticker inte ut. De kommer underifrån i stället och har potential att bli riktigt duktiga innebandyspelare. Vi har försökt att inte röra om för mycket. Men vi hade inte tackat nej till en etablerad SSL-spelare.

Varför har det blivit så? Ville ni inte värva mer eller har Warberg som förening tappat i attraktionskraft?

– Vi har byggt en stark grupp under dessa två år och vi måste bygga vidare på det. Några till spetsar som kan avgöra matcher hade varit bra, men jag är inte orolig. 

Siktar på att bli stormakt igen: ”Ett visst år”

I stället blir det samma tre spelare, som när Warberg åkte ut, som är lagets ankare: Robin Westergren, Mattias Kongstad och Robin Blåberg. Dessutom finns fjolårets poängkung Anton Birgersson kvar i laget och av de nya är det 17-åriga superlöftet Filip Erheden som har höjts till skyarna. Han gjorde 61 mål och 82 poäng på 16 matcher i division två i fjol.

Målsättningen för Warberg är att på sikt bli ett lag i det absoluta toppskiktet.

– Vi vill dit där vi var. Det är målet hela tiden. Vi använder historien för att inspirera och sporra oss att komma dit igen. Men vi spelare får se till att inte titta för långt. Man får ta det säsong för säsong och prestera maximalt, säger Westergren.

Vad pratar vi om för tidsperspektiv innan vi ser Warberg i toppen?

– Det finns en vision i föreningen att vi ska vara i toppen ett visst år. Vi siktar på och jobbar stenhårt för det året. 

Ett hemligt årtal? 

– Haha. Nej, det finns ett årtal, men jag kan inte säga just nu. Jag har det inte i huvudet så jag vågar inte säga det, för det kan bli fel. Ett år då både damerna och herrarna ska vara där.

Just det, vi glömde en sak.

Vad är det då som Warberg har som kan skrämma motståndarna? Först och främst Växjö i premiären på onsdag.

– Vårt spel, med mycket fart. Folk har blivit förvånade under försäsongen, de har sett att vi ser rätt vassa ut om vi får det att stämma. Vi måste försöka hitta den nivån så ofta som vi kan. Jag tror det kan gå bra för oss, säger Robin Westergren.