"Vi har inte sett något liknande på flera år..."

Publicerad

Rasmus Dahlin var tillbaka i vardagen efter JVM när Frölunda besegrade HV 71 på bortais.

Men bara för att han lämnat Nordamerika har Dahlin inte slutat skapa på rubriker på andra sidan Atlanten. 

Rasmus Dahlin, 17, har målats upp som en trolig etta i sommarens NHL-draft. Om Frölundabacken väljs först när NHL-lagen samlas i Texas blir han blott den andre svensken någonsin att göra det. Den andre är Mats Sundin.

Inför JVM i Buffalo var intresset för Dahlin stort i Nordamerika, och när när Dahlin bjöd på en dribblingsräd i gruppspelsmatchen mot Ryssland var det många som var imponerade. 

"Rasmus Dahlin kommer att bli något utöver det vanliga", skrev en användare på Twitter.

"Han hade flest skott av alla spelare med sina absurda åtta skott på mål, och visade sin världsklass vid flera tillfällen", skrev en annan.

Rasmus Dahlin hylla i Nordamerika

Och på torsdagskvällen, svensk tid, efter Frölundas 5-3 seger mot HV 71 var det dags igen.

Ett klipp när Dahlin får HV:s Oscar Sundh att ramla efter ett par snabba dribblingar på offensiv blålinje plockades upp av sajten BarDown.

https://twitter.com/HockeyWebCast/status/951549929691996160

"Sundh hamnade på fel sida i något som är bland det mest pinsamma vi har sett", skriver sajten.

"Skottfinten och de snabba handlederna är helt otroliga när man tänker på att han är så nära blålinjen och har ögonen på målet hela tiden. Fans kommer att hoppas på att deras lag kommer sist ännu mer efter att ha sett det här klippet", skriver sajten vidare.  

Precis som många andra är BarDown övertygade om att Rasmus Dahlin väljs först i sommarens draft. 

"Vi har inte sett något linkande på flera år när det kommer till hypen runt en back inför draften."

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag