Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi får jaga och slå för att hänga med dem”

Johan Sixtensson. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Johan Esplund. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tätt, grinigt och säsongens kanske bästa match i elitserien. 

Villa Lidköping tog sin tredje raka seger – efter en gyllene minut. 

– Vi får jaga och slå för att hänga med dem, men vi har en kvart som är otroligt bra, säger Johan Esplund, 36. 

Edsbyn-Villa såg ut som en slutspelsfajt trots att det bara var tredje omgången. 

– Det hände väl en del. En häftig match med mycket känslor, som en seriefinal. Edsbyn är fantastiskt bra och det känns jobbigt på isen för vår del. Det är sjukt annorlunda att spela här uppe jämfört med inne i vår arena i Lidköping. Den tuffaste bortamatchen på säsongen tycker jag, säger veteranen Johan Esplund till Bandypuls efter 5-3-segern. 

En nyckelminut i andra halvlek vid ställningen 2-2 blev avgörande. När klockan stod på 66.07 prickade Martin Andreasson in 3-2 på hörna och en minut och sju sekunder senare tryckte William Arvidsson in 4-2. 

– Vi har en kvart i andra som är otroligt bra. Vi äger och värderar och gör mål i rätt läge samtidigt som de bränner chanser. Det kunde ha gått åt båda håll känns det som, vi har lite flyt. Edsbyn har en fruktansvärd fart i allt de gör och vi får kriga och gör det bra, fortsätter Johan Esplund. 

”Är i ett annat läge”

De regerande mästarna från Lidköping har inlett säsongen på bästa sätt. Tre matcher och lika många segrar. 

– Vi är i ett annat läge jämfört med tidigare år och är ganska trygga i det vi gör. Vi har ett väldigt bra lag och det är starkt att vi kan gå in och göra bra saker när vi spelar borta, säger Esplund till Bandypuls.

Tränaren Johan Sixtensson är nöjd med lagets prestation mot Edsbyn. 

– Det var en batalj, men vi vill ju ha den där pulsen i matcherna. Över 90 minuter är vi det bästa laget och har bättre struktur, men de första 15 minuterna handlade det mest om att överleva. Vi var beredda på Edsbyns köra-bandy. Men vi hade fyra utvisningar, de ingen, så vi fick slita, säger han. 

Löfstedt gjorde comeback

Trots att laget tagit full pott är det en bit kvar till toppformen. 

– Vi tar kliv sakta hela tiden, men det finns mer att ta av, säger Sixtensson, som gladdes lite extra åt Johan Löfstedts comeback efter revbensskadan. 

– Tanken var att han skulle spela först mot Bollnäs nästa vecka, men så blev Joel Broberg magsjuk och Johan fick köra i dag i stället. Men han är rutinerad så det var inga problem alls, det är bara flås och tajmning som saknas.