Veteranen Lasse Nilsson blev återigen sen matchhjälte för sitt Elfsborg. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT
Veteranen Lasse Nilsson blev återigen sen matchhjälte för sitt Elfsborg. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT

Veteranen hjälte igen: ”Har varit tunga veckor”

Publicerad

En bit in i andra halvlek började publiken ropa hans namn.

Med 20 minuter kvar gav Magnus Haglund honom chansen på planen.

Lasse Nilsson lyckades återigen rädda sitt Elfsborg i slutminuterna.

– Jag trodde att jag var för ärrad för att bli påverkad av sånt där men tydligen inte, säger 35-åringen.

Det har stormat rejält kring Elfsborg den senaste tiden efter förra veckans uppgifter från Borås Tidning om spelarnas missnöje kring managern Magnus Haglund.

Inte blev det bättre för Boråslaget efter att man i söndags åkte på en storförlust (1–4) borta mot Sirius.

Vikten av en seger i torsdagskvällens möte med jumbon AFC Eskilstuna gick av den anledningen att ta på.

Och det fixade man – till slut. Detta efter att veteranen Lasse Nilsson, 35, återigen klivit fram när det gällt som mest för sitt Elfsborg. Han blev inbytt med 20 minuter kvar – i den 89:e matchminuten stänkte han dit det avgörande 2–1-målet.

– Det är en grym lättnad man känner nu. Det har varit ett par tunga veckor, inget snack om saken, säger han.

Innebär den här segern att det vänder?

– Det är vad man hoppas på. Vi ska komma ihåg att trots vinsten så gör vi ingen superbra match. Om det beror på ångesten som tagit sig in i spelet eller vad det är vet jag inte. Men jag hoppas att den här segern i alla fall kan leda till att vi inte har så många rädda fotbollsspelare, säger han.

Anfallsveteranen Lasse Nilsson har inte fått mycket speltid den här säsongen. Men en avgörande roll klev han också in i när han i den speciella 4–4-matchen mot Östersund gjorde två mål på stopptid.

– Ja, det har blivit två gånger nu. Det är skönt att vara med och påverka, säger han.

Den senaste tiden hårt pressade Magnus Haglund konstaterar också vikten av att de äldre, mer rutinerade spelarna, kliver fram i de avgörande lägena.

Nilsson håller med:

”Har varit med när det blåst bra mycket värre”

– I dag lyckades jag göra skillnad på de 20 minuterna jag fick. Det känns annars extremt jobbigt som elfsborgare att se sitt lag bli avklädda på det sättet som vi blev i Uppsala utan att vara med och kunna påverka. Men jag håller med, man ska inte förvänta sig att 19-åringar går in och avgör. Vi som har fler år på nacken har ett större ansvar, och jag kan säga att jag har varit med när det blåst bra mycket värre än vad det gör här nu, men i Elfsborg är det en ovan situation, säger han.

Har du gjort dig förtjänt av en startplats?

– Ja, det hoppas jag. Men det är dumt att spekulera i det där. Jag är fräsch och redo om tränaren vill spela mig, säger han.

Redan i början av den andra halvleken började Elfsborgssupportrarna sjunga ramsor om att de ville se Lasse Nilsson på planen. Anfallaren själv hörde det tydligt.

– Det känns enormt inspirerande att höra det där en kvart innan man blir inbytt. Jag trodde att jag var för ärrad för att bli påverkad av sånt där nu för tiden, men tydligen inte. Det var känslosamt, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag