Diego Montiel (till höger) i duell med Öis Jens Cajuste. Foto: BILDBYRÅNDiego Montiel (till höger) i duell med Öis Jens Cajuste. Foto: BILDBYRÅN
Diego Montiel (till höger) i duell med Öis Jens Cajuste.  Foto: BILDBYRÅN
Sören Börjesson. Foto: BILDBYRÅNSören Börjesson. Foto: BILDBYRÅN
Sören Börjesson. Foto: BILDBYRÅN

Jämförs med klubbikonen

Publicerad

GÖTEBORG. Örgryte bygger nytt inför 2018.

I dag presenterar klubben nyförvärvet Diego Montiel, 22 – som jämförs med en Öis-ikon.

– Han är lite som Sören Börjesson var när han spelade, säger tränaren Thomas Askebrand.

Diego Montiel.Foto: BILDBYRÅN

I förra veckan stod det klart att sex spelare – David Johansson, Tommie Veljovic, Andreas Östling, Rasmus Andernil Bozic, Sebastian Carlsén och Martin Mutumba – lämnar Öis efter årets säsong.

Nu värvar Öis en ny mittfältare: Diego Montiel.

22-årige Montiel spelade hos Örgrytes seriekonkurrent Gefle, dit han var utlånad från Sirius efter att ha fått sparsamt med speltid i allsvenskan, under våren. Tillsammans med Blåvitts nye tränare Poya Asbaghi förde han Gefle från jumboplatsen till säker mark i superettan.

– Det är jättekul att få komma till Öis som har ett spännande projekt på gång. Det ska bli kul att vara delaktig i det projektet. Sen är det viktigt för mig att man har förtroendet från tränaren och det har jag fått från Thomas (Askebrand), säger Montiel till Öis hemsida.

 

LÄS MER: Sex spelare får lämna Öis

Sören Börjesson är numera assisterande tränare för Örgryte.Foto: BILDBYRÅN

Jämförs med Sören Börjesson

Diego Montiel bröt nyligen sitt kontrakt med Sirius och har skrivit ett 1+1-årskontrakt med Örgryte. Hans nye tränare Thomas Askebrand jämför honom med en av Öis absolut största spelare genom tiderna.

– Han är lite som Sören Börjesson var när han spelade. Sören var elegant när han lirade. Han hade en blick för spelet och hittade de smarta lösningarna. Diego är också åt det hållet. En fältherre med bollen som kan göra det där lilla extra, säger Askebrand och utvecklar:

– Det är en spelare som är otroligt bra med bollen. En kreativ mittfältare som kan slå de öppnande passningarna till sina medspelare. Han har ett bra skott och en fin fot.

 

Diego Montiel

Född: 26 april 1995.

Position: Central mittfältare.

Moderklubb: IK Franke.

Tidigare klubbar: IK Franke, Västerås SK, IF Brommapojkarna, Dalkurd FF, IK Sirius, Gefle IF (lån).

 

LÄS MER: Öis-talangen får träna med storklubben

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

SENASTE NYTT - GT SPORT
Senaste nytt – SportExpressen.se
MEST LÄST - SPORTEXPRESSEN.SE