Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varberg slog Mjällby – efter jättedrama

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Drama och målkalas. 

Varberg besegrade Mjällby med 3-2 – efter drömstart. 

– Vi har våra möjligheter men lyckas inte punktera matchen, säger Varberg-tränaren Jocke Persson. 

Det var två nykomlingar som ställdes mot varann på Strandvallen. Mjällby som hade endast en förlust på de fem senaste matcherna och Varberg som hade två raka segrar i bagaget. 

Matchen rivstartades direkt när Varberg tog ledningen redan efter en minut. Målvakten Carl-Johan Eriksson missade att rensa bollen ordentligt och i stället hamnade den hos Robin Book som enkelt kunde peta in 1-0. 

Minuter senare var det dags igen. 

”Vi hänger inte med”

I matchminut sju klev Gustaf Norlin in i handlingarna och satte 2-0. Mjällby-spelarna såg ut att vara tagna för stunden och hängde inte alls med. Efter den första halvleken var lagkapten David Löfquist rejält besviken på matchinledningen. 

– Det är riktigt dåligt, vi hänger inte med första 10-15 minuterna, och då får vi 2-0 direkt. Det går inte att ändra en matchplan efter tio minuter. Det gäller att ta tag i det. Vi får en rejäl väckarklocka och jag tycker att vi spelar upp oss, säger Löfquist i Dplay. 

Och just att spela upp sig verkade Mjällby ha gjort. För i den andra halvleken var laget nära att reducera men försöken resulterade i noll mål. 

Men sedan skulle de få jubla. 

Avgjorde sent

Med 25 minuter kvar av matchen satte Mamudo Moro 2-1 och bröt därmed måltorkan på elva matcher. 

Mjällby kom sedan nära kvittering flera gånger om, men bollen ville inte in. Men med kvarten kvar klev Jacob Bergström fram och ordnade 2-2. 

Men glädjen blev kortvarig. 

För med tio minuter kvar satte Albin Winbo 3-2. Ett resultat som stod sig matchen ut. 

– Vi har våra möjligheter men lyckas inte punktera matchen. Man får ge Mjällby också för de slutar aldrig springa. Det är jävligt skönt med en trea, säger Varberg-tränaren Jocke Persson.