Foto: Arve Johnsen , Digitalsport
 Foto: Arve Johnsen , Digitalsport

Var aktuell för Blåvitt - nu har han fått domen

Publicerad

Tidigare IFK Göteborg-aktuelle Nicki Bille Nielsen har dömts till 80 timmars samhällstjänst och 60 dagars villkorlig fängelsedom där den grövsta åtalspunkten var våld mot tjänsteman. Spelaren åtalades för att ha bitit en polisman, rapporterar Ekstrabladet.

Rättegången mot Nicki Bille Nielsen började på torsdag. Danska tidningen Ekstrabladet var först ut med att rapportera att den danske anfallaren slipper fängelse och i stället får en villkorlig dom på 60 dagar samt döms till samhällstjänst på 80 timmar.

De tre domarna var oeniga om huruvida Nicki Bille Nielsen, som anklagats för att ha bitit en polisman i armen, faktiskt hade begått brottet. Två av domarna menade på att Bille Nielsen hade bitit polismannen medan den tredje inte var inne på samma spår.

Återfallsförbrytare

Under rättegången kom det fram att Bille Nielsen tidigare dömts för att ha utdelat ett knytnävsslag mot en medtrafikant. Den gången dömdes han till 50 timmars samhällstjänst och 40 dagars villkorligt fängelse. Men eftersom att domen var från 2009 hade den hunnit preskriberas och ska därför inte ha legat Bille Nielsen till last när gårdagens dom föll.

– Det här är inte ett grovt brott. Vi har lagt vikt vid dina goda personliga förhållanden. Vi har funnit det försvarligt att domens påföljd utmäts med samhällstjänst, löd domarens utlåtande.

"Får ett knä i ryggen"

Händelseförloppet beskrivs som att Bille Nielsen motsatte sig omhändertagande och då fick pepparspray i ögonen.

Bille Nielsen förklarade i rätten att han pressade ansiktet mot nackstödet i polisbilen eftersom att han fått ont i ögonen.

– Jag blev nedlagd på baksätet. Jag får ett knä i ryggen och en arm i ansiktet. Det var den kvinnliga polisen som gjorde det, sa Bille Nielsen till Ekstrabladet.

På frågan om han bet poliskvinnan svarade han:

– Nej, jag bet inte. Du skall icke bita hade hon sagt. Men jag bet henne inte, säger Bille Nielsen.

Monir Loudiyi
Monir Loudiyi

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag