Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Vänsterbacken till höger på mittfältet

Publicerad

GÖTEBORG. Mix Diskerud in i mitten.

Billy Nordström tar överraskande hans plats på kanten.

Det ser ut att bli lösningen när Sebastian Eriksson är avstängd mot Elfsborg på måndagskvällen.

Efter urladdningen och 2–1-segern mot AIK i torsdags laddar IFK Göteborg inför västderbyt mot Elfsborg.

Men till skillnad mot inför vårens bortamatcher mot lag med konstgräsplan stannade Blåvitt hemma på Kamratgården och körde på det nya hybridgräset.

Snarlikt konstgräset

Det är framför allt spelarna som har tryckt på för att slippa åka till Häckens Bravida arena på Hisingen.

– Hybridgräset har egenskaper som är snarlika konstgräsets. När den vattnas ordentligt blir det nånstans på vägen mellan natur- och konstgräs. Bravida blir ändå inte som Borås arena eftersom den inte vattnas om vi ska träna där, säger tränaren Alf Westerberg.

En annan skillnad, där det inte finns något val, är att ändra i laget.

Nyblivne lagkaptenen Sebastian Eriksson fick ett nytt gult kort mot AIK och är därför avstängd.

Tillbaka som vänsterback

Under söndagsträningens spelövning satte Alf Westerberg upp med vad som ser ut att bli mittfältet mot Elfsborg.

Sören Rieks på vänsterkanten. Vajebah Sakor på mitten med Mix Diskerud istället för Sebastian Eriksson bredvid sig.

På högerkanten sprang Billy Nordström, tillbakaplockad från Varberg som vänsterback.

Kan han spela där?

– Billy är ett alternativ. Han har visserligen jobbat som vänsterback under sin tid i truppen, men det är en allroundskicklig spelare, svarar Westerberg.

Behöver flexibilitet

Något var de blåvita ledarna tvungna att hitta på eftersom det givna alternativet Martin Smedberg Dalence kör rehab några veckor till.

– Billy har sen tidigare erfarenhet från andra positioner. Vi behöver den flexibiliteten, säger Westerberg.

Så kan Blåvitt starta

Pontus Dahlberg – Emil Salomonsson, Thomas Rogne, David Boo Wiklander, Sam Adekugbe – Billy Nordström, Vajebah Sakor, Mix Diskerud, Sören Rieks – Mikael Boman, Tobias Hysén.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag