Sebastian Stålberg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Sebastian Stålberg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Vann efter besvär: ”Inte jättevackert”

Publicerad

Det satt hårdare inne än många väntat – men ett Frölunda utan nio ordinarie spelare lyckades vinna mot franska Gap i sista gruppspelsmatchen i CHL.

– Det var inte jättevackert, konstaterar Sebastian Stålberg efter 3–1-segern.

Frölunda var redan inför resan till Frankrike klara gruppsegrare i CHL och det ledde till att man valde att låta ett gäng tongivande spelare stanna hemma i Göteborg och vila.

I stället fick juniorer som Filip Hasa, Jesper Emanuelsson, Pontus Andreasson och Jacob Peterson chansen.

”Sliter som djur där ute”

Och Frölunda hade inledningsvis problem med det franska laget. Efter första perioden var det hemmalaget som var i ledning med 1–0 och det var först nio minuter in på tredje perioden som Frölunda hade vänt det.

– Man ska ha respekt för att det är ett motstånd som sliter som djur där ute, även fast de tabellmässigt inte har något att spela om, säger Sebastian Stålberg.

Spelade de annorlunda?

– Lite annorlunda är det så klart att möta de här lagen men de spelade ganska svenskt ändå. De pressade högt, åkte mycket skridskor och spelade inte bara styrspel, säger han.

Segern skrevs alltså till sist till 3–1 där Rasmus Dahlin, Lias Andersson och Pontus Widerström var Frölundas målskyttar.

Vinsten var göteborgarnas sjätte raka i CHL och när gruppspelet nu är över kan laget konstatera att man tagit 17 poäng av 18 möjliga.

27 år – äldst i laget

– Det är riktigt bra gjort, inget snack om den saken. Vi har som mål att vinna turneringen varje år och hittills har vi gjort det riktigt bra. Det är riktigt starkt att ta trepoängare nere i Zürich och Klagenfurt som vi gjorde, säger han.

Och med spelare som Joel Lundqvist, Jonathan Sigalet, Simon Hjalmarsson, Ryan Lasch och Sean Bergenheim kvar i Göteborg så var Sebastian Stålberg med sina 27 år faktiskt äldst i Frölunda under Frankrikevistelsen.

– Haha, ja men det var ingen större skillnad ändå. Alla har klarat av att flyga och följa schemat. Det är kul för de här yngre killarna att få chansen att komma ner i Europa och spela, säger han.

”Ska komma ihop tajtare”

Frölunda åker under onsdagen hem mot Göteborg igen. På torsdag väntar en ny utmaning i SHL mot HV 71 i Scandinavium.

– Det har varit bra för oss att få tre dagar härnere där vi har varit tillsammans hela tiden jämfört med i Göteborg där man skiljs åt efter träningarna. Vi ska komma ihop tajtare som grupp under hela säsongen, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag