Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vann efter besvär: ”Inte jättevackert”

Sebastian Stålberg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Det satt hårdare inne än många väntat – men ett Frölunda utan nio ordinarie spelare lyckades vinna mot franska Gap i sista gruppspelsmatchen i CHL.

– Det var inte jättevackert, konstaterar Sebastian Stålberg efter 3–1-segern.

Frölunda var redan inför resan till Frankrike klara gruppsegrare i CHL och det ledde till att man valde att låta ett gäng tongivande spelare stanna hemma i Göteborg och vila.

I stället fick juniorer som Filip Hasa, Jesper Emanuelsson, Pontus Andreasson och Jacob Peterson chansen.

”Sliter som djur där ute”

Och Frölunda hade inledningsvis problem med det franska laget. Efter första perioden var det hemmalaget som var i ledning med 1–0 och det var först nio minuter in på tredje perioden som Frölunda hade vänt det.

– Man ska ha respekt för att det är ett motstånd som sliter som djur där ute, även fast de tabellmässigt inte har något att spela om, säger Sebastian Stålberg.

Spelade de annorlunda?

– Lite annorlunda är det så klart att möta de här lagen men de spelade ganska svenskt ändå. De pressade högt, åkte mycket skridskor och spelade inte bara styrspel, säger han.

Segern skrevs alltså till sist till 3–1 där Rasmus Dahlin, Lias Andersson och Pontus Widerström var Frölundas målskyttar.

Vinsten var göteborgarnas sjätte raka i CHL och när gruppspelet nu är över kan laget konstatera att man tagit 17 poäng av 18 möjliga.

27 år – äldst i laget

– Det är riktigt bra gjort, inget snack om den saken. Vi har som mål att vinna turneringen varje år och hittills har vi gjort det riktigt bra. Det är riktigt starkt att ta trepoängare nere i Zürich och Klagenfurt som vi gjorde, säger han.

Och med spelare som Joel Lundqvist, Jonathan Sigalet, Simon Hjalmarsson, Ryan Lasch och Sean Bergenheim kvar i Göteborg så var Sebastian Stålberg med sina 27 år faktiskt äldst i Frölunda under Frankrikevistelsen.

– Haha, ja men det var ingen större skillnad ändå. Alla har klarat av att flyga och följa schemat. Det är kul för de här yngre killarna att få chansen att komma ner i Europa och spela, säger han.

”Ska komma ihop tajtare”

Frölunda åker under onsdagen hem mot Göteborg igen. På torsdag väntar en ny utmaning i SHL mot HV 71 i Scandinavium.

– Det har varit bra för oss att få tre dagar härnere där vi har varit tillsammans hela tiden jämfört med i Göteborg där man skiljs åt efter träningarna. Vi ska komma ihop tajtare som grupp under hela säsongen, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!