Robin Öhrlund. Foto: SEBASTIAN LAMOTTE
Robin Öhrlund. Foto: SEBASTIAN LAMOTTE

Vänersborg bjöd på överkörning

Publicerad

Stryk med 3–9 mot Västerås i söndags.

9–2 hemma mot Sirius tre dagar senare.

– Vi är lite oberäkneliga, säger Robin Öhrlund, 19, en av Vänersborgs målskyttar.

Vänersborg inledde serien starkt, men svackan därefter fick styrelsen att ersätta Stefan Karlsson med Magnus Nordin som tränare.

Resultaten har varit lite upp och ner sedan dess.

– De nya tränarna har kommit in och gett oss energi och vi jobbar mer med passningsspelet än tidigare, säger Robin Öhrlund. Men vi har inte bit kvar, är väl inte riktigt säkra på var vi står just nu.

Skyttekungarna levererade

Mot Sirius öppnade Vänersborg starkt. Hade en stabil 3–0-ledning efter första halvleken.

Men efter sex minuter i den andra hade gästerna gjort två mål.

– Vi var inte riktigt påkopplade. Dom kom ut starkt och vi var inte med, säger Öhrlund.

Men en kvart in på den andra halvleken kom Vänersborg i gång igen. På 22 minuter gjorde hemmalaget sex mål.

– Efter en stund i andra halvlek kom vi upp i nivå igen och då blev det en överkörning. Dom höll en del i bollen och så, men kom ingen vart. Sirius hade inte speciellt mycket att sätta emot när vi kom i gång, säger han.

Skyttekungarna levererade. Sergej Lomanov gjorde tre och Joakim Hedqvist två mål.

Gjorde det åttonde målet

Robin Öhrlunds mål var lagets åttonde i matchen.

– Det är inte ofta det händer, det var bara mitt tredje mål den här säsongen. Men när tillfället kommer blir man glad, säger han.

9–2 låter starkt. Tror du att ni är på uppgång?

– Ja, det ska vi vara. Men det kommer säkert fler dippar också.

På fredag åker Vänersborg till Stockholm för att möta Hammarby på Zinkensdamm. Den lugna ishallen i Vänersborg byts mot osäker bandy utomhus.

– Vi får hoppas att de bjuder på någorlunda väder så får vi se om vi inte ska kunna få ihop det, säger Robin Öhrlund.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag