Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen: Talangen stannar i IFK Göteborg

Billy Nordström skriver nytt kontrakt med Blåvitt.
Foto: DANIEL STILLER
Foto: DANIEL STILLER

GÖTEBORG. Blåvitt-talangen Billy Nordström tackade nej till IFK Göteborgs kontraktsförslag och var klar att lämna klubben.

Men enligt GT:s uppgifter blir den 21-årige vänsterbacken kvar – trots allt.

Nordström har skrivit på ett treårskontrakt, men kommer att lånas ut till Varberg i superettan under den kommande säsongen.

Vänsterbacken Billy Nordström, som har spelat i IFK Göteborg sedan tioårsåldern, skrev förra hösten på ett 1+1-årskontrakt med Blåvitt. Avtalet hade förlängts automatiskt om ingen av parterna hade brutit det före den 15 oktober.

Men i mitten av december gick IFK ut med att Nordström lämnar klubben.

– Han har meddelat oss att han söker en klubb inför 2017. Vi har erbjudit en förlängning som Billy tyvärr valt att tacka nej till. Vi önskar naturligtvis lycka till framöver, sa Blåvitts sportchef Mats Gren till klubbens hemsida.

Lånas ut till Varberg

Anledningen var att Billy Nordström, som gjort nio allsvenska matcher för Blåvitt, ville ha ett längre avtal än vad IFK Göteborg erbjöd i förstaläget.

Men nu kan GT berätta att parterna har kommit överens om en lösning.

Nordström har skrivit på ett kontrakt med IFK Göteborg som sträcker sig över tre år, men kommer säsongen 2017 att lånas ut till Varbergs Bois i superettan.

"En lösning alla är nöjda med"

Senare under måndagen bekräftade IFK Göteborg nyheten på sin hemsida. Kontraktet är på två år, men med en option på ytterligare en säsong.

– En lösning alla tre parter är oerhört nöjda med. Anledningen till att Billy inte ville förlänga tidigare var en uttalad ambition om utökad speltid på seniornivå. Nu får han det och är samtidigt kvar som vår spelare. Det ska bli väldigt intressant att följa hans utveckling i superettan, säger Mats Gren.