Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vändningen: Tränaren till Blåvitt efter succén

Poya Asbaghi. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mats Gren. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

IFK Göteborgs förhandlingar med Dalkurd om Andreas Brännström har strandat. 

Nu tar Blåvitts tränarjakt en tvärvändning. 

Enligt GT:s uppgifter blir Poya Asbaghi, 32, klubbens nye tränare. 

Alla parter är överens och det är bara en tidsfråga innan kontraktet kritas på.

Ryktessnurran har gått varm kring vem som ska ta över IFK Göteborg nästa säsong. Det har varit tal om BP:s Olof Mellberg, Dalkurds Andreas Brännström, Gefles Poya Asbaghi och Jönköpings Jimmy Thelin. 

I början av november kunde GT avslöja att Poya Asbaghi var ett av namnen på IFK Göteborgs tränarlista. Asbaghi slog igenom på allvar i Dalkurd och förde Borlängeklubben till superettan 2016 och under sitt debutår som huvudtränare i superettan ledde han klubben till en fjärdeplats i tabellen. I maj 2017 lämnade han Dalkurd för en ny utmaning i Gävle. 

Asbaghi tog över efter sparkade Thomas Andersson och förde krislaget Gefle från en jumboplats i superettan till nytt kontrakt. När GT talade med Asbaghi i början av november, för att låta honom kommentera uppgifterna, var han något fåordig.

– Mitt fokus ligger på Gefle. Men det är smickrande att du ringer och ställer frågor om IFK Göteborg. Det var ju den största klubben när jag som är född 1985 växte upp, sa Asbaghi, som dock inte ville kommentera om han haft kontakt med Blåvitt. 

Ingen Brännström till Blåvitt

Samma dag uppgav GP att Dalkurds tränare Andreas Brännström var IFK Göteborgs huvudspår.  Vidare kunde GT berätta att Brännström själv lämnat klartecken för en flytt till Göteborg, även om det återstod förhandlingar mellan Blåvitt och Dalkurd. 

Brännström låg till en början lågt när uppgifterna men har varit mer frispråkig den senaste tiden. Under fredagen bekräftade han för GP att han personligen var överens med Blåvitt. 

– Ja, där finns inget mer att diskutera. 

På frågan om när han trodde att det skulle bli klart svarade han tidningen: 

– Det är jättesvårt att säga. IFK behöver en ny tränare och det behöver Dalkurd också. Så det bör ju lösas ganska snart.

Men under lördagen strandade förhandlingarna, trots att parterna var nära varandra. 

När GT tog kontakt med Dalkurds sportchef Adil Kizil bemötte han uppgifterna så här: 

– Det finns inga förhandlingar, det är som det är, säger sportchefen Adil Kizil. 

– Bollen har legat hos Göteborg hela tiden. Vi har varit väldigt tydliga från början och har inte krävt någon fantasisumma. En miljon kräver vi inte, långt ifrån. Vi var nära varandra och jag trodde att vi skulle hitta en lösning, men det gjorde vi inte. Men vi är nöjda och har vår tränare. 

Här är Blåvitts nya tränare

Nu har IFK Göteborgs intensiva tränarjakt tagit ytterligare en tvärvändning. För sportchefen Mats Gren har nämligen inte bara förhandlat med Dalkurd och Andreas Brännström. Enligt uppgifter till GT, från flera av varandra oberoende källor, kommer Gefles succétränare Poya Asbaghi att bli IFK Göteborgs nye tränare.

Samtliga parter är överens och om allt går som planerat kommer Asbaghi att skriva på ett treårskontrakt med Blåvitt inom kort. 

GT har sökt Poya Asbaghi, Blåvitts sportchef Mats Gren, Gefles vice ordföranden Malin  Rogström och klubbdirektören Pär Lagerström för en kommentar. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!