Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vägrar betala löner – svenskarna kan flytta

Niklas Hult och Oscar Hiljemark är två av svenskarna i Panathinaikos.Foto: BILDBYRÅN

Svenskklubben Panathinaikos – med spelare som Oscar Hiljemark, Niklas Hult, Mattias Johansson och Guillermo Molins – har det tufft utan skyttekungen Marcus Berg.

På fotbollsplanen: fiasko.

Vid sidan: ekonomiska bekymmer.

Enligt Fotbollskanalen överväger nu några av lagets svenskar att stämma klubben för uteblivna löner.

Efter att ha slutat trea i ligan förra säsongen och tvåa året innan har Panathinaikos nu problem. Efter 15 omgångar ligger det grekiska storlaget tia i ligan – med bara fem poäng ner till nedflyttningsplats.

Samtidigt brottas klubben med ekonomiska problem och har inte betalat ut löner till flera spelare. Enligt Fotbollskanalen överväger nu några av lagets svenskar dels att stämma klubben, dels att försöka flytta i vinter, något som bekräftas av SDNA.

På väg till Anderlecht

Niklas Hult, 27, ryktas vara på väg till Anderlecht. SDNA uppger att den belgiska storklubben väntas lägga ett bud på den förre Elfsborgsbacken inom  de närmaste dagarna. Enligt uppgifter tröttnade Hult redan i somras på att inte få ut sin lön från Panathinaikos.

Hult är inte den enda svensken som kan vara på väg bort från Panathinaikos. Enligt grekiska uppgifter kan även Oscar Hiljemark, 25, och Mattias Johansson, 25, lämna klubben – delvis påg grund av den svaga ekonomin.