Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utsikten nära att gå upp - ska nu förstärka

Bragi Bergsson.Foto: Daniel Stiller

GÖTEBORG. Efter den sena, starka segern borta mot Motala i dag är Utsikten oerhört nära superettan.

Och de är redan på gång med värvningar inför nästa säsong.

GT kan berätta att "Kiken" vill värva Islandsproffset Bragi Bergsson.

– Det är ett intressant namn, säger sportchefen Ingemar Lundin.

David Prochazka bredsida i 82:a minuten i Motala ger Utsikten ett utmärkt utgångsläge inför de sista två omgångarna. "Kiken" leder söderettan med fem poäng.

– Motala hade fem raka segrar och har slagit de andra topplagen hemma. Förbaskat starkt av oss att vinna här, tycker ordförande Björn Jarkvist.

De vill inte ta ut något i förskott - men visst finns en segerfest inplanerad.

– Vi ska göra en grej för killarna. Men det är hemligt. Ingen i laget vet om det, säger Jarkvist hemlighetsfullt.

Superettanbygget är redan inlett.

– Vi behöver förstärka i varje lagdel, utom på målvaktspositionen. Vi hoppas få behålla Axel Wibrån, säger ordföranden.

Faktum är att bara Mihael Jevtic samt juniorerna Aron Bergsson och Alexander Lago har kontrakt nästa säsong. Övriga sitter på utgående ettårskontrakt.

– Vi vill behålla stora delar av den nuvarande truppen. Går vi upp ska många av de som spelat upp oss få chansen i att spela i superettan. Än så länge har ingen flaggat för att vilja lämna, säger Jarkvist.

"Ville värva honom i somras"

Ett nyförvärv är redan på gång. Nyss nämnde Bergssons storebror Bragi, 21. Mittfältaren tillhör isländska IBV, där han i fjol spelade ihop med (och bodde hos) David James. Tidigare spelade han i Blåvitt.

– Vi ville värva Bragi redan i somras, men då ville IBV inte släppa honom. Är hans intresse ömsesidigt tar vi gärna in honom, säger sportchef Ingemar Lundin.

Utsiktens målsättning stannar inte vid avancemang till näst högsta divisionen.

– Vi vill bli en etablerad superettanklubb. Om vi får rätt uppbackning av sponsorer kommer vi kanske även ha en vision om allsvenskan, säger Björn Jarkvist.