Janne Carlsson. Foto: Johanna Lundberg
Janne Carlsson. Foto: Johanna Lundberg

Utsikten lyckades inte hitta rätt i västderbyt

Publicerad

Utsiktens genrep inför premiären av superettan slutade 0-0.

Janne Carlssons gäng lyckades trots stort spelövertag aldrig hitta rätt i västderbyt mot Oddevold.

– Det är den spelmässiga insatsen jag tar med mig – inte resultatet, säger ”Kikens” tränare.

Superettannykomlingen Utsikten går på fredag in i det riktiga allvaret då man i seriepremiären tar emot Degerfors.

I dag spelade ställdes man i genrepet mot division ett-laget Oddevold i ett västderby som slutade 0-0.

– Det är en klart godkänd match från vår sida. Stabilt bakåt – och stundtals lyckas vi skapa bra tryck i offensiven, säger Utsiktens tränare Janne Carlsson.

– Det är det lilla sista som fattas, tycker han och syftar på att man aldrig lyckades hitta rätt, trots rejält spelövertag och att man hade klart flest chanser – bland annat ett stolpskott.

För dålig skärpa

Jonas Hellgren, Luka Mijaljevic och Joakim Edström stod samtliga över dagens match.

– Deras rapporter är positiva och alla är aktuella för att kunna vara med mot Degerfors. Vi har ett bra lag och står inte och faller med någon – men självklart är det bra att ha så många som möjligt tillgängliga, säger Carlsson.

Den rutinerade tränaren hittar ytterligare ett glädjeämne efter mållösa derbyt mot Oddevold.

– Inga nya skador. Det är väldigt skönt. En bra match för oss utan att det kostade något om man ser till hälsobiten, menar Carlsson.

Han är på det klara med vad ”Kiken” behöver slipa på inför fredagens seriepremiär.

– Sista tredjedelen måste bli vassare. Vi skapar en del lägen, har bra kontroll – men lite för ofta fattas skärpan när bollen ska in i nät, säger Janne Carlsson.

Niclas Norlindh
Niclas Norlindh

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag