Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Utsikten BK får ny dispens för Ruddalen

Foto: Per Friske

GÖTEBORG. Utsikten kan andas ut.

Klubben har fått ny dispens att spela på Ruddalen – och till nästa säsong byggs arenan om.

– Ett avstamp inför framtiden. Det känns jättebra, säger sportchefen Ingemar Lundin.

Utsikten har i omgångar fått dispens för att spela superettanfotboll på Ruddalen. Men tävlingskommittén har motsatt sig en förlängning.

– Det hade ju varit förbannat olyckligt om vi inte kunnat spela derbyt mot Gais på vår hemmaplan, säger Ingemar Lundin.

"Vi ska vara kvar i superettan"

Utsikten överklagade och i onsdags gjordes en ombesiktning där säkerhetskraven uppfylldes. Och i dag kom ett positivt besked från förbundsstyrelsen.

– Ett förnuftigt beslut som vi är väldigt glada över. Det gör det lättare att jobba vidare. Nu får vi vara kvar på Ruddalen och hela föreningen har gett sig fan på att vi ska vara kvar i superettan, fortsätter Lundin.

Ruddalen byggs om

Utsikten har också fått positiva besked av kommunen. Efter sista seriematchen i höst kommer Ruddalen att rustas upp ordentligt. Konstgräset läggs om, planvärme installeras, dagens träbänkar på läktarna ersätts av drygt 1 200 sittplatser och fler VIP-platser tillkommer.

– Hela arenan anpassas till superettan 2016. Vi känner att vi har fått i gång ett bra samarbete med kommunen. Nu kan vi lägga detta bakom oss och se framåt, säger Lundin.