Uppgifter: Nobbar Blåvitt – här är Somis nya klubb

Gabriel Somi.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mats Gren har en del att fundera på inför 2018.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg ville värva Östersunds Gabriel Somi, 26. 

Men vänsterbacken skriver inom kort på för New England Revolution i MLS, uppger Nerikes Allehanda

– Det är en av de inblandade klubbarna, säger agenten Abgar Barsom till tidningen. 

GT har tidigare skrivit om IFK Göteborgs önskan att knyta till sig Gabriel Somi, som sitter på ett utgående avtal med Östersund. 

– Jag har hört om deras intresse. Göteborg är en storklubb och staden är fantastiskt. Klart att det skulle vara intressant, sa Somi i början av november.

Vänsterbacken/yttermittfältaren besökte Kamratgården förra helgen för att bekanta sig med klubben, enligt GT:s uppgifter. Men IFK Göteborg har haft tuff konkurrens i jakten på 26-åringens namnteckning. Enligt Aftonbladet har Djurgården hört sig för och även skotska Hearts FC från Edinburgh har varit med i bilden. 

Somi: "Får vara lite tråkig" 

Men enligt Nerikes Allehanda väljer alltså spelaren bort de alternativen för att i stället flytta långt västerut. Tidningen skriver att Somi är överens med MLS-klubben New England Revolution och att ett kontrakt kommer att signeras inom kort. 

– Jag får vara lite tråkig, men jag vill inte släppa några kommentarer. Är det något så får du ta det med min agent Abgar Barsom, säger Somi till Nerikes Allehanda. 

Barsom är mer pratglad.
– Det finns ett starkt intresse kring Gabriel, det är inget konstigt eftersom både Östersund och han har gjort en jättebra höst. Det finns MLS-klubbar med i bilden, men även europeiska. Gabriels önskemål är att det här ska vara klart innan jul, så det försöker vi jobba på. Och jag tror att det kommer lösa sig inom de närmaste dagarna, säger agenten till Nerikes Allehanda. 

GT har sökt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.