Foto: NILS PETTER NILSSON
 Foto: NILS PETTER NILSSON

Uppgifter: Mittbacken nära IFK Göteborg

Publicerad

Joel Ekstrand, 28, är på väg till IFK Göteborg.

Mittbacken kan komma att täppa igen luckan efter lagkaptenen Mattias Bjärsmyr – redan i sommar, skriver Fotbollskanalen.

Det blåser rejält kring IFK Göteborg nu.

Framför allt i och med söndagens kollaps i Örebro där laget låg under med 0–4 i halvtid och föll till sist med 2–4.

En match där mittfältsstjärnan Mads Albaek gjorde sin sista insats för Blåvitt – och mycket troligt också Henrik Björdal vars låneavtal inte har förlängts.

GT skrev i går att sportchef Mats Gren är på jakt efter nyförvärv – och nu kan en spelare vara på väg in.

Enligt Fotbollskanalens uppgifter är nämligen mittbacken Joel Ekstrand, 28,  nära en övergång.

Konkurrenten också intresserat

Ekstrand är just nu klubblös efter att ha lämnat engelska Championship-klubben Rotherham United i våras. Men IFK Göteborg är inte ensam i jakten. Sportbladet har tidigare rapporterat att Hammarby också är ute efter 28-åringen.

– Han var här i stan och vi pratade, sade Hammarbys sportchef Jesper Jansson då.

Om Ekstrand ansluter till Blåvitt kan han komma att täppa igen luckan efter Mattias Bjärsmyr som ryktas vara på väg bort från klubben. Lagkaptenen har utgående avtal med Blåvitt och parterna har inte lyckats komma fram till någon lösning. Därför kan det bli aktuellt att han säljs redan i sommar.

Joel Ekstrand spelade i Helsingborg fram till 2011 då han lämnade för italienska Udinese. Väl där blev han dock ganska omgående utlånad till Watford, vilka han 2015 var med och förde upp i Premier League.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag