Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Har redan klart med ny klubb

Oscar Fantenberg
Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

LULEÅ. Frölunda kommer att drabbas av ett tungt avbräck på backsidan till kommande säsong.

Oscar Fantenberg är enligt ryska uppgifter klar för en KHL-klubb.

– Det är ingenting jag har hört talas om. Det är min agent som sköter det, säger Fantenberg.


Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Landslagsmeriterade Frölundabacken Oscar Fantenberg, 24, skrev den 14 mars på ett nytt ettårskontrakt med Göteborgsklubben.

Avtalet innehåller en klausul som gör det möjligt för den Troja Ljungby-fostrade liraren att bryta det för spel i KHL. Och enligt uppgift utnyttjar Fantenberg den möjligheten för spel i en rysk klubb kommande säsong.

– Det här får min agent sköta. Jag vet faktiskt inte hur det är exakt. Jag har kontrakt med Frölunda kommande säsong och jag är här och nu och ska vinna SM-guld i vår, säger Oscar Fantenberg bestämt.

Lagets poängbästa back i slutspelet

Fantenberg är ett av Frölundas offensiva anfallsvapen från blålinjen och med ett mål och fyra assist på sju matcher är han lagets poängbästa back i slutspelet.

Han var trots en assist till Ryan Laschs 3-2-reducering för Frölunda mindre nöjd med sitt lags insats i Luleå i den andra SM-semifinalen som slutade med en 4-2-förlust.

– Jag tycker väl att vi gör en bra första period, men sedan gör vi en dålig andraperiod och det är det som straffar oss. Det är lite där vi förlorar matchen. Det fick den energi de vill ha hela tiden med lite gruff och tacklingar. Det gäller bara att vi håller oss kalla, skrattar åt det och går vidare, säger Fantenberg, som värvades till Frölunda från HV 71 sommaren 2014.