Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Uppgifter: Han kan bli ny tränare i IFK Göteborg

Publicerad

IFK Göteborg jagar ny tränare och Olof Mellberg är fortfarande en kandidat. 

Enligt Aftonbladet finns det nu en het utmanare: Djurgårdens förre tränare Mark Dempsey, 53. 

– Jag har pratat med några olika alternativ, säger sportchefen Mats Gren till tidningen. 

Engelsmannen lyckades rädda kvar Djurgården i allsvenskan förra hösten och fick mycket beröm. Med honom vid rodret tog laget 28 poäng på 14 matcher. Sedan valde Mark Dempsey att återvända till norska Molde och rollen som assisterande tränare till Ole-Gunnar Solskjaer. 

Enligt Aftonbladet är Dempsey nu alltså en av kandidaterna till tränarjobbet i IFK Göteborg nästa säsong. I somras fick Jörgen Lennartsson sparken och Alf Westerberg och Torbjörn Nilsson tog över. Sedan dess har laget fått ett lyft. Det är redan klart att Westerberg fortsätter i Blåvitt nästa säsong, men i vilken roll är fortfarande osäkert. 

Mellberg på hemligt möte hos Mats Gren 

Sportchefen Mats Gren berättar för Aftonbladet att han kollar på flera tänkbara alternativ. 

– Jag tänker inte kommentera en massa namn. Det ingår i mitt uppdrag att sondera och prata med tränare och det har jag gjort med några stycken. Helst vill jag ha klart det innan vår sista match i allsvenskan (5 november). Vi vill ha tränaren här i december när träningen kör i gång, säger Gren till tidningen. 

Den 10 augusti var BP:s succétränare Olof Mellberg hemma hos Mats Gren. Den officiella versionen är att mötet handlade om mittbacken Carl Starfelt, som spelar i Blåvitt nästa säsong. Men enligt GT:s uppgifter diskuterade de också tränarrollen i IFK Göteborg. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag