Ojala i en EM-kvalmatch mot Nordirland 2015. Foto: MAURI RATILAINEN / EPA / TT
Ojala i en EM-kvalmatch mot Nordirland 2015. Foto: MAURI RATILAINEN / EPA / TT

Uppgifter: Häcken värvar landslagsman

Publicerad

BK Häcken förstärker sitt försvar.

Klubben har gjort klart med den finske landslagsmittfältare Juhani Ojala, 27, meddelar klubben på sin hemsida.

Inför säsongen 2017 har BK Häcken gjort flera namnstarka värvningar. Förutom att huvudtränaren Mikael Stahre har tagit över ansvaret för A-laget, så har klubben också knutit det tidigare utlandsproffset Erik Friberg till sig.

Nu förstärker klubben ytterligare – den här gången är det en försvarsspelare som ansluter till laget.

Andre finske backen i Häcken

Häcken gjort klart med mittbacken Juhani Ojala, 27, som har skrivit ett treårskontrakt med klubben.

Han blir Häckens andre finske landslagsman efter vänsterbacken Kari Arkivuo.

– Jag känner såklart Kari sedan tidigare och han har talat varmt om  klubben och det har betytt mycket för min övergång. Sedan tidigare  känner jag också Alexander Farnerud från tiden i Young Boys. Det skall  bli roligt att spela ihop igen, säger Juhani till hemsidan.

Proffs i Ryssland och Schweiz

Redan för en vecka sedan kunde GT berätta att Ojala var aktuell för Häcken. Då kommenterade sportchefen Sonny Karlsson spelaren så här:

– Det är ju en landslagsman vad jag vet. Han gjorde ju mål senast när Finland slog Marocko. Men jag aldrig några kommentarer när det gäller spelare in eller ut, säger sportchefen Sonny Karlsson. 

Men ni letar mittback? 

– Ja, det gör vi. Men nu pratar jag inte mer om spelare. 

Tidigare under karriären har Ojala spelat 17 A-landskamper för Finland. Han har också varit proffs i schweiziska Young Boys och ryska Terek Grozny.

Juhani Ojala blir inte spelklar till Häckens cupmatch mot Norrtälje på lördag.

Relaterade ämnen
Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag