Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Brasiliansk klubb jagar IFK-profil

Foto: Michael Erichsen

Daniel Sobralense har haft svårt att få speltid i IFK Göteborg. Nu kan han lämna för Fortaleza, enligt brasilianska Tribuna do Ceara.

– De har inte pratat med mig, säger IFK:s sportchef Mats Gren.

Det står sedan länge klart att IFK Göteborg är intresserade av att sälja Daniel Sobralense, som hamnat utanför startelvan och var utlånad till Örebro stora delar av fjolårssäsongen. Örebro vill låna "Sobra" även 2015 – men IFK:s sportchef Mats Gren har gjort klart att det inte är aktuellt.

Han vill i stället sälja brassen.

"Hörde det här ryktet..."

Sobralense har fått förlängd semester för att stanna kvar i Brasilien. Och nu verkar det som att hans nästa klubb kan bli just brasiliansk. Flera brasilianska medier – däribland tidningen Tribuna do Ceara – uppger att klubben Fortaleza förhandlar med Blåvitt om Sobralense.

Det stämmer inte enligt Blåvitts sportchef Mats Gren. Han har inte pratat med Fortaleza.

– Jag hörde det här ryktet för några dagar sedan i samband med att han var där på semester. Mer vet jag inte – de har inte pratat med mig, säger Gren.

Gren stannar hemma

Sobralense åker på fredagen till läger i Turkiet tillsammans med resten av IFK Göteborgs trupp.

Mats Gren stannar i Sverige över helgen och ansluter till lägret i nästa vecka. Han förhandlar just nu om en central mittfältsvärvning – men vill inte nämna några namn.