Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blåvitt värvar – från Georgien

Giorgi Kharaishvili uppges vara klar för IFK Göteborg. Foto: FC Saburtalo Tbilisi
Blåvitts sportsliga ledning med tränare Alf Westerberg, sportchef Mats Gren, tränare Poya Asbaghi och chefsscout Olle Sultan. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg har hittat offensiv förstärkning – i Georgien.

Enligt FC Saburtalo Tbilisi lämnar den målfarlige lagkaptenen Giorgi Kharaishvili, 21, klubben för Blåvitt, vilket bekräftas av GT:s källor.

– Det är en av de största klubbarna i Skandinavien, säger Kharaishvili till klubbens Facebook-sida.

IFK Göteborg har sedan en tid tillbaka varit på jakt efter offensiv spets.

Nu tycks klubben ha hittat rätt.

Den georgiske landslagsmannen Giorgi Kharaishvili tackas i dag av på FC Saburtalo Tbilisis Facebook-sida. Där uppger den georgiska klubben att mittfältarens nya destination blir IFK Göteborg.

”De har visat intresse för Giorgi Kharaishvili och de har kommit överens. Förhandlingar mellan klubbarna har pågått en tid och i går kom vi slutligen överens.” skriver FC Saburtalo Tbilisi på sin Facebook-sida. 

Uppgifterna bekräftas av GT:s källor.

Spelaren själv är nöjd med den kommande flytten till Sverige. 

”Visade mest intresse”

– Det fanns intresse från andra klubbar, men Göteborg visade mest intresse. Det är en av Skandinaviens största klubbar med fina traditioner, säger Giorgi Kharaishvili om Blåvitt. 

Spelaren uppges nu på väg till Göteborg för att skriva på kontraktet under fredagen.

Giorgi Kharaishvili, som har gjort två landskamper för Georgien, har tidigare kopplats ihop med danska Bröndby och holländska Vitesse.

Han har gjort 43 mål på 94 matcher i FC Saburtalo och pekas ut som en av Georgiens mest lovande spelare. Kharaishvili, som främst ses som offensiv central mittfältare, har deltagit i två U21-EM och där varit en tongivande spelare för sitt land. 

IFK Göteborg har inför den här säsongen värvat Carl Starfelt, André Calisir, Victor Wernersson, Amin Affane, Vajebah Sakor, Mikael Ingebrigtsen samt Mix Diskerud (lån, oklar avtalstid). 

GT söker Blåvitts sportchef Mats Gren för en kommentar.