Thomas Rogne utgick skadad i matchen mot Halmstad. Och trots att prognosen löd vila i 10-14 dagar så är han aktuell för spel mot Örebro. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅNThomas Rogne utgick skadad i matchen mot Halmstad. Och trots att prognosen löd vila i 10-14 dagar så är han aktuell för spel mot Örebro. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Thomas Rogne utgick skadad i matchen mot Halmstad. Och trots att prognosen löd vila i 10-14 dagar så är han aktuell för spel mot Örebro. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Uppgifter: Blåvitt nobbar miljonbud

Publicerad

Mittbacken Thomas Rogne har kopplats ihop med polska Lech Poznan.

GP uppger nu att Blåvitt har nobbat ett bud värt tre miljoner kronor för backen.

– Sådana saker kommenterar jag inte, säger sportchef Mats Gren.

Den polska tidningen Gazeta Wyborcza rapporterade tidigare i veckan om Lech Poznans intresse över Blåvitts norska stjärnback Thomas Rogne. 

De skrev då att en övergång var aktuell att ske i vinter, efter att den allsvenska säsongen var avslutad och efter att Rognes kontrakt med IFK Göteborg löpt ut.

Men nu uppger GP att den polska klubben har varit villig att värva 27-åringen tidigare än så, nämligen redan i sommar. En affär som Blåvitt ska ha satt stopp för – trots att den polska klubba har erbjudit tre miljoner kronor.

”Kommenterar jag inte”

Mats Gren är fåordig när han konfronteras med uppgifterna.

– Sådana saker kommenterar jag inte. Det får stå för tidningen om de vet mer än vad vi vet, säger Mats Gren.

I Lech Poznan kan Rogne bli klubbkamrat med en tidigare Blåvittspelare – nämligen Nicklas Bärkroth. Den 25-årige mittfältaren som under våren spelat i IFK Norrköping skrev på för den polska klubben för mindre än en månad sedan.

Kan vara redo mot Örebro

Rogne klev av matchen mot Halmstad i måndags med en ledbandsskada i foten. Prognosen löd då att norrmannen skulle vara försatt ur spel i 10-14 dagar.

Men rehabiliteringen har gått bättre än förväntat – och norrmannen kan vara aktuell redan i Örebromatchen.

– Vi får se, det beror på vad för svar han får där inne. Han är inte borträknad, säger tränare Jörgen Lennartsson. 

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag