Lias Andersson. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNLias Andersson. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Lias Andersson. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Andersson är kvar i USA – efter JVM

Publicerad

Lias Andersson åkte på en tuff smäll mot axeln under junior-VM.

Nu undersöks han av New York Rangers läkare och det är oklart när Frölunda får hem sin stjärna.

Det var i samband med Sveriges match mot Ryssland natten mot nyårsdagen som oturen var framme för lagkaptenen Lias Andersson.

Efter en tuff smäll mot axeln tvingades han fullfölja turneringen med svåra smärtor – och nu är det oklart när han kommer kunna vara i spel i Frölunda igen.

Kvar i USA efter skadan

19-åringen är fortfarande kvar i USA där han undersöks av New Yorks Rangers läkare, vilket sajten rakapuckar.com var först med att rapportera.

– Vi väntar på svar från Rangers, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Är ni oroliga att han kan bli borta länge?

– Det tror jag inte, svarar Sjöström.

Trots skadan så blev Lias Andersson Sveriges målbästa spelare i turneringen som för svensk del slutade med en finalförlust mot Kanada. 19-åringen gjorde sex mål och totalt sju poäng på sju matcher.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag