Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

U21-landslagsmannen
till Gais: 'Är inte orolig'

Foto: Lennart Månsson

Gais har gjort klart med 20-åringen Sebastian Starke Hedlund.

Mittbacken kommer närmast från Bundesligaklubben Schalke 04.

– Det är absolut en tänkt startspelare under hösten, säger sportchefen Jonas Lundén.

Gais ligger för närvarande på elfte plats i superettans tabell – men nu förstärker klubben sitt försvar. På tisdagsmorgonen meddelade klubben att de gjort klart med den 20-årige mittbacken Sebastian Starke Hedlund, som närmast kommer från spel i den tyska Bundesliga-klubben Schalke 04.

– Vi har pratat med tränarna och såg att det fanns ett behov av att få in en spelskicklig mittback. Från början fick vi ett tips, och vi såg att detta var jätteintressant. Vi är väldigt glada för att Sebastian är här, det känns jättebra, säger Jonas Lundén.

Tränat med A-laget

Starke Hedlund har spelat i Schalke sedan 2012, då han anlände från sin moderklubb Brommapojkarna. I Tyskland har han spelat med både U19- och U23-laget och har under året tränat med Schalke 04:s A-lag. Den tyska klubben ville dock inte förlänga hans kontrakt – och nu fortsätter karriären i Gais. Redan på tisdagen tränade han med resten av Gais A-lag.

– Jag hämtade honom i morse och han är med och tränar med laget i dag, säger Jonas Lundén.

Hur ser du på att han inte har så stor erfarenhet av A-lagsfoboll?

– Han har spelat med Schalkes B-lag och tränat med A-laget under våren, dessutom är han med i det svenska U21-landslaget. Jag är inte alls orolig för den biten, B-lagsfotbollen i Tyskland håller väldigt hög nivå.

Är detta en spelare som är tänkt att gå rakt in i startelvan?

– Ja, definitivt. Det är absolut en tänkt startspelare under hösten. Sedan är det så klart alltid en konkurrenssituation om platserna.

Sebastian Starke Hedlund har skrivit på ett avtal som gäller året ut. Men enligt Gais hemsida är både spelare och klubb villiga att påbörja diskussioner om en förlängning som skulle löpa över flera säsonger.

– Vi har haft en bra dialog under hela den här processen. Om det känns rätt för oss och det känns rätt för Sebastian, då ser jag inte vad som skulle kunna förhindra en förlängning av kontraktet, säger Jonas Lundén, sportchef i Gais.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!