Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst

Tv-räddningen: "Kul att det såg snyggt ut"

Publicerad

I slutet av andra perioden trodde de flesta att Beat Forster gjort mål för Davos.

Men Lasse Johansson superräddade med plockhandsken.

– Det blev en tv-räddning! Kul att det såg väldigt snyggt ut, säger 28-åringen.

Avestasonen, som gör en kanonsäsong i Frölunda, har storspelat den senaste tiden. Tisdagskvällens match var inget undantag. Lasse Johansson höll nollan när Davos krossades på bortais.

– Vi gjorde en fantastiskt fin match. Vi följde vår gameplan till punkt och pricka. Vi kontrade mycket och styrde ner dem. Skönt att få utdelning framåt, säger målvakten.

Motade 20 skott

Han stoppade de 20 skott han fick emot sig.

– Jag hade inte jättemycket att göra första halvan av matchen. När de pressade i slutet av andra perioden fick jag göra några bra räddningar. Det känns bra för egen del.

"På håret"

Mest tillfreds var han med den drömräddning han stod för på Beat Forsters skott som många tog för givet skulle gå in.

– Han fick lite dålig träff, så pucken gick inte så fort. Det var på håret att jag hann. Ibland får man ha lite flyt också. Det var en tv-räddning och i ett viktigt läge, så den är jag nöjd med.

Är den en av de dina snyggaste räddningar?

– Ja, det får jag säga. Den blev extra snyggt när den satt så i plocken, säger Johansson.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag