Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Sigalet anmäls till disciplinnämnden

Publicerad

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Örebros Johan Adolfsson åkte på en knätackling av Frölunda-backen Jonathan Sigalet.

C Mores experter menar att Sigalet borde stängas av för tacklingen.

– De där knätacklingarna stjäl livet ur spelarna, säger C Mores domarexpert Thomas "Kuben" Andersson.

Under kvällen meddelade SHL att Sigalet har anmälts till disciplinnämnden.

Det var i slutet av period tre som Jonathan Sigalet delade ut en knätackling med full kraft mot Örebros Johan Adolfsson.

Adolfsson blev liggande på isen och tog sig för knäet. Örebro-spelaren fick hjälpas av isen, medan Sigalet fick sitta två minuter i utvisningsbåset.

I C More var experten Arto Blomsten inne på att straffet eventuellt borde ha varit längre – och att Sigalet kan komma att straffas i efterhand.

– Det där kan komma att bli ett ärende för situationsrummet, sa Blomsten.

"Kuben": Borde ha varit matchstraff

Domarexperten Thomas "Kuben" Andersson menade att det borde ha blivit matchstraff för Sigalet.

– Den liknar de som tidigare gett tre matchers avstängning och antal tusen kronor i böter. Vi måste få stopp på de här knätacklingar. De stjäl livet ur spelarna, säger "Kuben".

Under kvällen meddelade SHL att Sigalet anmäls till disciplinnämnden efter tacklingen.

"Jonathan Sigalet kommer rakt mot Adolfsson sätter ut sitt vänster knä som träffar Adolfssons ben. Adolfsson blir liggande med smärtor", skriver SHL i ett uttalande.

– Jag brukar aldrig diskutera domarens beslut, det är min policy. Men det är en knätackling, säger Örebros tränaren Niklas Sundblad.

Och då borde det vara matchstraff, inte bara en tvåa?

– Om domaren fattar det beslutet, ja. Men det går fort där ute, han kanske inte såg. Det är snabb hockey, jag vill inte stå här och skylla något på domarna.

Hoppet: Behöver inte vara allvarligt

Läkaren Ulf Nordström om Johan Adolfsson:

– Smällen tog mot benet, vi ska titta vidare på honom i dagarna.

Mer benet än själva knäet?

– Knäet sitter ju på benet …

Men det finns hopp att det inte är så allvarligt?

– Ja, det gör det.

Frölunda vann i förlängningen

Vid tillfället för tacklingen ledde Frölunda matchen med 1-0, och Örebro fick nu chansen att kvittera i numerärt överläge, men Frölunda lyckades stå emot i boxplay.

Örebro kunde dock kvittera kort senare – genom Bobbo Petersson.

Matchen gick till förlängning – där kunde Johan Sundström prickskjuta dit 2-1 efter dryga tre minuter.

 

Se alla matcher från SHL och hockeyallsvenskan – direkt på C More

Markus Wulcan
Markus Wulcan
Henrik Leman
Henrik Leman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag