Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tregaro: "Jag har inte klarat av att bli älskad"

I februari berättade ett av Sveriges mest populära par att de valt att skilja sig. Världsstjärnorna Emma Green och Yannick Tregaro ansökte om skilsmässa. Foto: Joel Marklund
Nu berättar den framgångsrike tränaren om hur han använt sina flickvänner som verktyg för att ge sig själv bekräftelse. Foto: Nils Jakobsson

I februari gick Yannick Tregaro och världsstjärnan Emma Green skilda vägar.

Nu berättar den framgångsrike tränaren om hur han använt sina flickvänner som verktyg för att ge sig själv bekräftelse.

– Det låter hemskt när jag säger att de varit verktyg, jag har älskat dem men jag har inte klarat av att bli älskad, säger han öppenhjärtigt i Petra Månströms "Maratonpodden".

I februari berättade ett av Sveriges mest populära par att de valt att skilja sig. Världsstjärnorna Emma Green och Yannick Tregaro ansökte om skilsmässa.

– Det är inget nytt för oss. Det är ett gemensamt beslut som växt fram under väldigt lång tid. Vi har inte bott ihop på ett väldigt långt tag, berättade Yannick Tregaro.

I en öppenhjärtig intervju med Petra Månströms "Maratonpodden", försöker Yannick Tregaro sätta ord på hur hans bakgrund och uppväxt påverkat honom i hans kärleksliv. När Patrik Sjöbergs bok "Det du inte såg" släpptes 2011 avslöjades att hans tränare Viljo Nousiainen, sexuellt utnyttjat honom under uppväxten.

Utnyttjades av Nouisiainen

Yannick Tregaro som också haft Nousiainen som tränare drabbades av liknade övergrepp. I "Maratonpodden" berättar Tregaro hur det format honom till en person som använt människor i sin omgivning som "verktyg" för att ge sig själv bekräftelse.

– Om jag gör saker åt andra blir de glada och tycker jag är grym - och då blir jag glad. Jag har haft väldigt svårt för att när någon vill ge mig något utan att jag gjort något innan, då har jag haft svårt att ta åt mig det, säger han i podden.

– Det har min uppväxt att göra, hur jag fått bekräftelse där, som ofta varit väldigt skum och konstig och som jag inte kan förklara riktigt, från Viljo till exempel som utnyttjade mig sexuellt.

"Det låter hemskt"

Han berättar också hur hans beteende påverkat honom och hans flickvänner – och hur han också använt dem som verktyg för att själv må bättre.

– Jag tror inte att det är så konstigt med tanke på den bakgrunden jag har, att jag blivit ihop med personer jag tränat. Det låter hemskt när jag säger att de varit verktyg, jag har älskat dem men jag har inte klarat av att bli älskad. Jag ångrar inte, men det har varit svårt så klart, säger han i podden.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!