Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tredje raka för Villa – klart för semifinal

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Villa Lidköping är klart för semifinal – efter tre raka segrar.

De vann med 9–6 – efter utvisningskaos.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Martin Andreasson.

Regerande mästarna Villa Lidköping tog tredje raka segern mot AIK hemma i Lidköping. Segern innebär att de är klara för semifinal.

Matchen i Lidköping började trevande och försiktigt. Efter den första halvleken stod det 2–1 till Villa.

I den andra halvleken tog hemmalaget tag i taktpinnen och när drygt 70 minuter var spelade stod det helt plösligt 8–1 till Villa.

Villa slappnade av och bjöd in gästerna, men lyckades hålla undan och de vann matchen med 9–6.

– Det blev ketchupeffekten åt båda hållen... Matchbilden var inte så ojämn, men jag skulle vilja säga att den var till vår fördel matchen igenom. Men vi fick kämpa och det var inte så att vi gled på en skridsko, säger Martin Andreasson.

Utvisningskaos

Samtidigt drog Villa på sig fyra utvisningar inom loppet av tio minuter.

– Vi bjöd väl in AIK lite i matchen. Vi slappnar av lite och de ska ha en eloge som fortsätter att spela. Sedan tappar vi våra huvuden efter några domslut. Vi sitter fyra man i utvisningsbåset de sista minutera. De spelar elva mot sju då, det är inte svårt att göra mål då, säger Andreasson.

Du åkte själv på en utvisning.

– Min var inte så mycket att snacka om. Sedan tog vi några onödiga utvisningar. Men jag har aldrig varit med om något liknande. Det är svårt att förklara, det hela var så märkligt. Vi satt fyra i vårat bås och de hade noll, det var konstigt.

Går det att förklara?

– Nej, det var en ny situation. Men egentligen var det mer en väntan på slutsignal. 

”Vi är nöjda”

Semifinal för Villa som har prickat formen när det behövs som mest.

– Vi känner att formen är bra och vi närmar oss där vi vill vara. Nu får vi lite vila och vi har drygt en vecka på oss att vässa formen lite till. Vi har träning på fredag och sedan slipper vi se varandra över helgen, säger Martin Andreasson och fortsätter:

– Vi har gjort några av våra bästa matcher på säsongen mot AIK. Vi är nöjda.