Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alingsås självkritik: "Borde ha lärt oss”

Max Darj och Jesper Konradsson tackar av fansen. Båda två kommer att lämna Alingsås till nästa säsong. Foto: /IBL

En mardrömsstart blev förödande.

För tredje året i följd tvingades Alingsås kliva av en final mot Kristianstad med silvermedaljen i handen.

– Surt att avsluta på det här sättet, summerar Max Darj förlusten som skrevs till 31–25.

Alingås packade väskorna, åkte till Malmö och hoppades på tredje gången gillt.

Men återigen lyckades man inte rå på Kristianstad i finalen.

Stor del i förlusten låg den tuffa inledningen. Kristianstad gick upp till 3–0 direkt, och även fast Mikael Franzén tog timeout så fortsatte de orangeklädda att ånga på första halvleken igenom.

– Spelmässigt gör vi oerhört mycket grejer som vi absolut inte ska göra. Jag vet inte vad det beror på, kanske att vi blir tagna av stundens allvar. Men jag menar, vi har varit här förut, vi borde ha lärt oss läxan, säger lagkaptenen och landslagsspelaren Max Darj vars lag dock gjorde en rejäl uppryckning.

– Andra halvleken inleder vi jättebra, det är synd att vi inte ger oss själva chansen från början bara. Det tar väldigt mycket energi att få jaga så där, säger han.

Lämnar för spel i Tyskland

För 25-åringen var finalförlusten känslosam. För efter åtta säsonger i Alingås har Darj nu gjort klart med spel i tyska Bergischer HC till nästa säsong.

När han efter finalen blev ombedd att beskriva känslan efter att ha spelat sin sista match blev han tyst länge innan han svarade:

– Det är känslosamt, mer än vad jag trodde. Och framför allt att man avslutar på det här sättet, så in i helvete dåligt, det känns bedrövligt, säger han.

Alingsås tränare Mikael Franzén stod också han med dämpad röst efter ännu en finalförlust. Men han ville dock lyfta fram positiva delar i besvikelsen.

"Ska komma tillbaka ännu starkare"

– Jag är stolt över laget och resan som vi har gjort. Och att vi lyckas resa oss efter en så tuff inledning här i finalen. Det ska grabbarna ha eloge för, säger han.

Franzén räknar med att de närmsta dagarna kommer att bli känslosamma, när man ska ta avsked av bland annat Max Darj och Jesper Konradsson.

– Det kommer att bli tufft. Men vi ska se till att komma tillbaka ännu starkare. Vi ska tillbaka hit igen och den gången ska vi knäcka dem, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!