Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Travprofil åtalas: Drev bordell – för att ha råd med hästmat

Minst 175 sexköp gjorde på tre veckor: Flera i Stockholm har drabbats.
En västsvensk travprofil misstänks för att ha drivit en bordell i sitt eget hem. Pengarna han tjänat uppger han själv ha köpt hästfoder för.

En västsvensk travprofil misstänks för att ha drivit en bordell i sitt eget hem.

Mannen, som nu står åtalad för koppleri, säger själv att han tjänade ihop närmare 100 000 kronor på verksamheten.

Men alla pengar har använts – för att utfodra hästar.

– Betalade framför allt hö, säger den misstänkte mannen i förhör.

Det hela uppdagades när en polis gillrade en fälla för den västsvenske travprofilen, som tidigare både kört lopp och tränat hästar, bland annat på V75.

Travprofilen kontaktade vad han trodde var en sexköpare i slutet av november 2018 – men personen på andra sidan meddelandena var en polis som bara spelade sexköpare.

Väl på plats i bostaden hittade polisen bland annat kondomer och glidmedel på en hylla i vardagsrummet och i bakgrunden var tv:n påslagen och visade en porrfilm.

Dessutom låg en guldfärgad ”sextelefon” på vardagsrumsbordet, som mannen enligt åtalet använde sig av för att skapa kontakt med sexköpare. Den telefonen ringde vid ett flertal tillfällen under tiden polisen befann sig i bostaden.

”Jag förstod inte att det var brottsligt”

Enligt åtalet har mannen drivit en bordell i sitt eget hem i Västsverige mellan december 2017 och november 2018.

Till en början ska han själv deltagit i sexaktiviteterna, men mot slutet ägnade han sig åt att enbart förmedla kontakt mellan köpare och den kvinna som sålde sex. Därför åtalas han för koppleri. Kvinnan i fråga har också tagit del av de pengar som tjänats.

– Jag har gjort det jag gjort men jag förstod inte att det började bli brottsligt den dagen jag slutade delta i sexaktiviteterna, säger travprofilen i förhör.

I vidare förhör har han berättat att han vid tidpunkten hade ont om pengar. Han hade flera hästar som kostade honom en ”hel del”, och inkomsten från hans vanliga jobb täckte inte utgifterna.

För att lösa den ekonomiska situationen började han driva bordellverksamheten från sitt eget hem. Via sexannonser på nätet och chattverktyget Kik skapade han kontakt med sexköpare som kom hem till honom, menar åklagaren.

Enligt åtalet har mannen ”främjat möjligheterna att ha tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning”.

”Främjandet har bestått i att (travprofilen) förmedlat kontakt mellan sexköparna och säljaren”, står det vidare i åtalet.

”Betalade framför allt för hö”

I förhör uppskattar mannen att han hade ”kundbesök” i hemmet ungefär två gånger i veckan. En timme med ”vanligt sex” kostade 2 500 kronor.

Mannen berättar att han tjänade uppemot 100 000 kronor, men uppger också att alla pengar spenderats.

När förhörsledaren frågar travprofilen vart pengarna tagit vägen svarar mannen att de främst gått till att utfodra hästarna:

– Betalade framför allt hö, säger han i förhör.

Enligt åtalet har travprofilen vidgått omständigheterna och ”förefaller erkänna brott”. Mannens advokat berättar att han nekar till anklagelserna som är riktade mot honom.

– I övrigt tänker jag inte utveckla saken, säger mannens advokat, Thomas Larsson.

Se mer: Bordellerna mitt i Stockholm – 42 sexköpare gripna

Expressens reporter Kim Malmgren: ”Det är män i alla åldrar”.