Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Travprofil drev bordell för att ha råd med hö

Så många brott anmäldes i Västsverige 2019
Foto: TR Media/KANAL 75

En västsvensk travprofil misstänks för att ha drivit en bordell i sitt eget hem.

Mannen som stått inför rätta har själv berättat att han tjänat ihop runt 100 000 kronor som gått till mat till hästarna. 

– Betalade framför allt hö, har den misstänkte mannen sagt i förhör.

Nu döms han för koppleri.

Det hela uppdagades när en polis i slutet av 2018 gillrade en fälla för den västsvenske travprofilen, som tidigare både kört lopp och tränat hästar, bland annat på V75.

Travprofilen kontaktade vad han trodde var en sexköpare i slutet av november 2018 – men personen på andra sidan meddelandena var i stället en polis.

Under utredningen har det framkommit att mannen ska ha drivit en bordell i sitt eget hem i Västsverige mellan december 2017 och november 2018.

Till en början ska mannen själv deltagit i sexaktiviteterna, men mot slutet ägnade han sig åt att enbart förmedla kontakt mellan köpare och den kvinna som sålde sex. 

”Jag har gjort det jag gjort” 

Därför åtalades han för koppleri. Kvinnan som sålt sex ska också ha tagit del av de pengar som tjänats.

– Jag har gjort det jag gjort men jag förstod inte att det började bli brottsligt den dagen jag slutade delta i sexaktiviteterna, har travprofilen sagt i förhör.

Enligt åtalet har mannen ”främjat möjligheterna att ha tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning”.

Sammanlagt ska mannen ha tjänat runt 100 000 kronor, pengar som han uppges ha spenderat, främst på hö till hästarna.

Har berättat att han hade ont om pengar 

Mannen har sagt i förhör berättat han började för att han hade ont om pengar. Mannen hade flera hästar som kostade honom en ”hel del”, och inkomsten från hans vanliga jobb täckte inte utgifterna.

Enligt åtalet har travprofilen vidgått omständigheterna och ”förefaller erkänna brott” men mannens advokat har tidigare berättat att han nekar till anklagelserna som är riktade mot honom.

På måndagsförmiddagen föll domen i Borås tingsrätt. Där döms mannen för koppleri. Straffet blir villkorlig dom med samhällstjänst 75 timmar. Brottet motsvarar två månaders fängelse, anser tingsrätten. 

Kvinna som sålt sex har berättat i rätten att hon sålt sex frivilligt och fortsatt på egen hand också när travprofilen slutade vara med. 

Rätten anser åtalet styrkt 

Men rätten finner det utrett att mannen har förmedlat kontakter och därför ska dömas för koppleri. 

”Vid en samlad bedömning kommer tingsrätten därför fram till att det är styrkt att NN har förmedlat kontakter mellan sexköpare och NN2  på det sätt som angetts i gärningsbeskrivningen. Han har på detta sätt främjat NN2:s möjligheter att ha de tillfälliga sexuella kontakterna mot ersättning. NN har således gjort sig skyldig till koppleri. Varken den omständigheten att han själv också har sålt sex vid flera av tillfällena eller att NN2 av allt att döma själv varit villig att sälja sex påverkar den bedömningen. NN ska därför dömas för koppleri”, skriver rätten i domen. 

Mannens advokat avböjer att kommentera domen.

Se också: 

Bordellerna mitt i Stockholm – 42 sexköpare gripna