Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Travprofil dömdes för att driva bordell – överklagar

Så många brott anmäldes i Västsverige 2019
Foto: TR Media/KANAL 75

En västsvensk travprofil dömdes i mitten på mars för koppleri, han ska ha tjänat runt 100 000 kronor på verksamheten – vilket gått till mat till hästarna.

– Betalade framför allt hö, har mannen sagt i förhör.

Straffet blev villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar – en dom han nu överklagat. 

Det hela uppdagades när en polis i slutet av 2018 gillrade en fälla för den västsvenske travprofilen, som tidigare både kört lopp och tränat hästar, bland annat på V75.

Travprofilen kontaktade vad han trodde var en sexköpare i slutet av november 2018 – men personen på andra sidan meddelandena var i stället en polis.

Sammanlagt ska mannen ha tjänat runt 100 000 kronor, pengar som han uppges ha spenderat, främst på hö till hästarna. 

Mannen har i förhör berättat att han började för att han hade ont om pengar. Mannen hade flera hästar som kostade honom en ”hel del”, och inkomsten från hans vanliga jobb täckte inte utgifterna.

Dömdes till samhällstjänst för koppleri 

Till en början ska mannen själv deltagit i sexaktiviteterna, men mot slutet ägnade han sig åt att enbart förmedla kontakt mellan köpare och den kvinna som sålde sex. 

– Jag har gjort det jag gjort men jag förstod inte att det började bli brottsligt den dagen jag slutade delta i sexaktiviteterna, har travprofilen sagt i förhör.

I mitten på mars föll domen i Borås tingsrätt, mannen dömdes för koppleri. Straffet blev villkorlig dom med samhällstjänst 75 timmar vilket hade motsvarat två månaders fängelse. 

Kvinna som sålt sex har berättat i rätten att hon gjort det frivilligt och fortsatt på egen hand också när travprofilen slutade vara med. 

Överklagar tingsrättens dom

Men rätten menade att det ändå var utrett att mannen har förmedlat kontakter och därför skulle dömas för koppleri. 

Nu har han överklagat domen till hovrätten och vill bli friad. 

”NN yrkar att hovrätten med ändring av tingsrättens dom ogillar åklagarens talan” skriver hans advokat.

Mannen anser att rätten inte tagit hänsyn till att kvinnan var den mer aktiva av de två. 

”NN har förnekat den påstådda gärningen. Tingsrätten har inte tillräckligt beaktat/uppfattat att NN2 (kvinnan) varit den i huvudsak aktiva i samband med annonsering av ”tjänster” samt vid kontakter med ”köpare”” står det i överklagan.

Se också: 

Bordellerna mitt i Stockholm – 42 sexköpare gripna