Roger Rönnberg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNRoger Rönnberg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Roger Rönnberg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Peter Andersson. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅNPeter Andersson. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Peter Andersson.  Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tränarna i ordkrig: ”Typiskt Frölunda”

Publicerad

Frölunda svarade för en stark vändning och besegrade Malmö med 5–4 i den andra kvartsfinalen.

Efteråt uppstod ett ordkrig mellan lagens huvudtränare Roger Rönnberg och Peter Andersson.

– Roger är duktig på att sätta press på domarna under periodpauserna, säger Peter Andersson.

Frölunda har kvitterat kvartsfinalserien mot Malmö.

5–4 slutade matchen i Malmö Arena efter att gästerna kommit tillbaka från ett 2–4-underläge med nio minuter kvar.

Efter matchen uppstod heta känslor mellan lagens huvudtränare Roger Rönnberg och Peter Andersson på presskonferensen.

”Är duktig på att sätta press på domarna”

– Vi får inte riktigt med oss utvisningar när vi är grymt spelförande i långa stunder under matchen. Roger är duktig på att sätta press på domarna under periodpauserna, sade Peter Andersson.

Innan han utvecklade:

 – Det är så här att domarna går ut i samma båsdörr som där Roger står och Roger är erfaren och väntar lite snyggt och så följer han honom. Hade domaren gått på vår sida kanske vi hade gjort det. Vi måste kanske ändra det. Domaren måste kanske gå ut i hörnet i stället så att vi inte har någon kontakt med honom, säger Malmötränaren.

Rönnbergs svar: ”Det går inte”

Rönnberg svarar:

– Sätter press, jag vet inte. En sån kille som Sören Persson, han har dömt så länge i den här ligan, sätter man press på honom brukar han vända ena sidan till och då brukar man ha honom emot sig i stället. Att sätta press på honom går inte, säger Roger Rönnberg.

Peter Andersson anser att det framför allt är Frölunda som agerar så, och inte andra lag som varit på besök i Malmö Arena under säsongen.

”Typiskt Frölunda”

– Ja, det tror jag. Det är lite typiskt Frölunda. De har erfarna spelare och coacher och de vet var gränsen ligger och ibland kliver de över. På ett sätt är det väl en vinnarmentalitet kan jag tycka.

– Jag gjorde det när vi var i Skellefteå och då fick jag 20 minuters utvisning. Då var det också Sören Persson. Jag kanske klev över gränsen, säger Peter Andersson.

Match tre i kvartsfinalserien spelas i Göteborg på fredag. 

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag