Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränarna i ordkrig: ”Typiskt Frölunda”

Roger Rönnberg.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Peter Andersson. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Frölunda svarade för en stark vändning och besegrade Malmö med 5–4 i den andra kvartsfinalen.

Efteråt uppstod ett ordkrig mellan lagens huvudtränare Roger Rönnberg och Peter Andersson.

– Roger är duktig på att sätta press på domarna under periodpauserna, säger Peter Andersson.

Frölunda har kvitterat kvartsfinalserien mot Malmö.

5–4 slutade matchen i Malmö Arena efter att gästerna kommit tillbaka från ett 2–4-underläge med nio minuter kvar.

Efter matchen uppstod heta känslor mellan lagens huvudtränare Roger Rönnberg och Peter Andersson på presskonferensen.

”Är duktig på att sätta press på domarna”

– Vi får inte riktigt med oss utvisningar när vi är grymt spelförande i långa stunder under matchen. Roger är duktig på att sätta press på domarna under periodpauserna, sade Peter Andersson.

Innan han utvecklade:

 – Det är så här att domarna går ut i samma båsdörr som där Roger står och Roger är erfaren och väntar lite snyggt och så följer han honom. Hade domaren gått på vår sida kanske vi hade gjort det. Vi måste kanske ändra det. Domaren måste kanske gå ut i hörnet i stället så att vi inte har någon kontakt med honom, säger Malmötränaren.

Rönnbergs svar: ”Det går inte”

Rönnberg svarar:

– Sätter press, jag vet inte. En sån kille som Sören Persson, han har dömt så länge i den här ligan, sätter man press på honom brukar han vända ena sidan till och då brukar man ha honom emot sig i stället. Att sätta press på honom går inte, säger Roger Rönnberg.

Peter Andersson anser att det framför allt är Frölunda som agerar så, och inte andra lag som varit på besök i Malmö Arena under säsongen.

”Typiskt Frölunda”

– Ja, det tror jag. Det är lite typiskt Frölunda. De har erfarna spelare och coacher och de vet var gränsen ligger och ibland kliver de över. På ett sätt är det väl en vinnarmentalitet kan jag tycka.

– Jag gjorde det när vi var i Skellefteå och då fick jag 20 minuters utvisning. Då var det också Sören Persson. Jag kanske klev över gränsen, säger Peter Andersson.

Match tre i kvartsfinalserien spelas i Göteborg på fredag.