Torbjörn Nilsson har slitit av hälsenan. Foto: ADAM IHSE / TTTorbjörn Nilsson har slitit av hälsenan. Foto: ADAM IHSE / TT
Torbjörn Nilsson har slitit av hälsenan.  Foto: ADAM IHSE / TT
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅNFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
 Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Torbjörn Nilsson allvarligt skadad

Publicerad

Torbjörn Nilsson har slitit av hälsenan.

Vid 63 års ålder har Blåvitt-ikonen råkat ut för fotbollskarriärens allvarligaste skada.

– Så dumt av en man i min ålder att ens fundera på att vara med och spela, säger han.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Dagen efter förlusten mot Djurgården tränade IFK Göteborgs avbytare, och när det fattades folk i tre mot tre-spel efter att Blåvitt-anfallaren Elias Omarsson skadat sig hoppade assisterande tränaren Torbjörn Nilsson in i ett av lagen.

Det visade sig dock bli ett olyckligt inhopp. Bara efter ett par minuter slet Nilsson av hälsenan. 

– Tyvärr tog jag det beslutet. Strax efteråt gick hälsenan av. Jag trodde någon sparkade mig och vände mig om för att se att där inte fanns någon. Då förstod jag vad som hänt, säger Torbjörn Nilsson till Blåvitts hemsida.

Operation väntar Nilsson

"Gud", som Nilsson kallas i Blåvitt-kretsar, var förskonad från skador under sin spelarkarriär. Längsta frånvaron som spelare var en dryg vecka när han hade problem med ett ligament.

Men efter att ha slitit av hälsenan vid 63 års ålder väntar nu operation.

– Jag går hemma på kryckor och får vänta in en operation och därefter blir jag väl gipsad. Det var lite dumt av mig men jag hoppas att jag ska kunna vara med laget ändå. Men det var tur i oturen att det var jag och inte någon spelare som skadade sig. Det hade varit värre, säger han till GP.

"Jag är en pragmatiker"

Nilsson kommer att opereras av Blåvitts läkare Jon Karlsson kommande fredag.

– Om allt går som det ska och om jag mår någorlunda efteråt hoppas jag kunna vara med på matchen mot Jönköping (på lördag) i någon form. Enligt den information jag fått väntar två veckor i gips och därefter någon form av stödskydd för foten och hälen.

Torbjörn Nilsson skrev själv om skadan på sin Facebook-sida "Förstå spelets idé":

"Livet blir inte alltid som man tänkt sig men jag är en pragmatiker som anpassar jag mig väldigt fort och accepterar min situation. Jag har redan börjat planera hur jag skall lösa alla praktiska göromål. Jag är ingen offermänniska som ligger och tycker synd om mig. Det gynnar inte mitt humör." 

https://www.facebook.com/speletside/posts/1591767244220043
Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag