Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tom Pettersson har tröttnat – kan lämna

Tom Pettersson, 26, är öppen för att lämna IFK Göteborg efter säsongen. Prislappen: cirka en miljon kronor.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Tom Pettersson, 26, är öppen för att lämna IFK Göteborg efter säsongen. Prislappen: cirka en miljon kronor. 

– Det finns alltid intresse kring Tom, säger agenten Arash Bayat. 

Mittfältaren sitter oftast på bänken och ingår inte i tränaren Jörgen Lennartssons framtidsplaner. Tom Pettersson kom till IFK Göteborg inför 2015 och har hela tiden varit fast besluten att lyckas i klubben. Men nu har han tröttnat på att sitta på bänken och svängt i frågan, enligt GT:s uppgifter. 

100 00 i månaden

Och IFK Göteborg kan tänka sig att släppa i väg 26-åringen, som kostade 1,8 miljoner kronor när han kom från Åtvidaberg, för omkring en miljon. 

Blåvitt måste sänka sina lönekostnader och Tom Pettersson tjänar omkring 100 000 kronor i månaden, enligt GT:s uppgifter. Ett belopp som klubben gärna slipper inför nästa säsong, Dessutom har man skaplig täckning på den positionen och jättelöftet Lawson Sabah, 19, väntas ta ett stort kliv nästa år. 

Enligt UNT:s fotbollsblogg kan nästa klubbadress bli Djurgården. Petterssons sambo Johanna Almgren ska följa med och ingå i Djurgårdens stab runt damlaget, uppger sajten. 

– Det stämmer inte. Men det finns alltid intresse kring Tom, men nu är han i IFK säsongen ut, säger agenten Arash Bayat. 

Många klubbar intresserade

Ett antal klubbar har hört sig för om mittfältarens situation. Förutom Djurgården kan Esbjerg, Gif Sundsvall, Östersund och Jönköpings Södra nämnas. 

Tom Pettersson har ett kontrakt med IFK Göteborg som löper över 2018. 

GT har sökt spelaren för en kommentar utan att lyckas, men på twitter dementerar han uppgifterna.