Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
 Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Tobias Hyséns succé i comebacken i Blåvitt

Publicerad

Pang, stenhårt upp i nättaket.

Tobias Hysén, 33, är tillbaka med besked och gjorde succé mot Stabaek.

– Det blev en jäkla bra träff och den satt där den skulle, säger han efter 2-0-segern.

Första matchen med IFK Göteborg på svensk mark sedan hösten 2013. Då fick anfallsstjärnan ett hjärtligt välkomnande av 2 018 åskådare (utsålt) i Prioritet Serneke Arena. Ett jättejubel utbröt när Tobias Hysén med tröja nummer tio presenterades före avspark.

– Det var kul och kändes bra så klart. Det var tur att det var så och inte tvärtom, säger han med ett leende.

Sören Rieks tryckte tidigt distinkt in 1-0 efter en utmärkt passning från Martin Smedberg Dalence.

Svarade med perfekt assist

Sedan svarade Haitam Aleesami för en perfekt snett-inåt-bakåt-assist till Tobias Hysén. Hemvändaren tvekade inte utan klippte till direkt med vänsterfoten och bollen borrade sig upp i nättaket - hans första mål i Blåvitt på över två år.

– Haitam rullar in den rätt på foten och i det läget handlar det om att få ner bollen så att den inte går rätt upp i luften. Men det blev en jäkla bra träff och den satt där den skulle. 
 Som forward vill man alltid göra mål, och det är klart, går det några matcher så börjas det knorras lite, så det var skönt att få spräcka nollan direkt.

"Extremt stark med bollen"

Tobias Hysén blev utbytt efter 62 minuter och gjorde en bra insats.

– Det var väl okej. I första hand är det fysiken som ska byggas upp, och den kändes ändå bra i dag igen. Lite piggare ben och lite mer klipp i steget än i förra matchen mot Molde. Sedan är det som det är med konstgräs, speciellt när man inte varit på det på två år. Då sitter inte touchen riktigt och det blir lite konstiga studsar, säger han.

Tanken är att Tobias Hysén den här säsongen i första hand ska kampera ihop med jättetalangen Gustav Engvall. Nu handlar det om att anfallsduon ska bli samspelt, och det fanns positiva tendenser mot ett blekt Stabaek.

– Engvall har många kvaliteter. Han är extremt stark med bollen vid fötterna och har en jäkla förmåga att få med sig bollen i trängda lägen. Det vi ska hjälpa honom med är att få in honom i straffområdet lite oftare. Han är trots allt forward och ska göra mål, säger Hysén.

Niclas Norlindh
Niclas Norlindh
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag