Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tobias Hysén stannar - nytt kontrakt i Kina

NYTT KONTRAKT. Tobias Hysén har tidigare ryktats vara på väg tillbaka till IFK Göteborg. Nu står det dock klart att anfallaren stannar kvar i Kina.
Foto: Carl Sandin
TRIVS BÄTTRE. I höstas fick Tobias Hysén sin älskade Maria. Nu står det klart att familjen Hysén stannar kvar i Kina fram till 2017.
Foto: Niklas Henriczon
STANNAR KVAR. Sedan Sven-Göran Eriksson blev tränare trivs Tobias Hysén bättre i Shanghai. Anfallaren har nu skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.
Foto: Nils Petter Nilsson

Tobias Hysén stannar kvar i Kina ytterligare två år.

Anfallaren har skrivit på ett nytt lukrativt kontrakt med Shanghai SIPG.

– Jag har blivit mer medveten om det ekonomiska, säger Tobias Hysén till Aftonbladet.se.

Nu står det klart. Tobias Hysén, som sedan i januari har diskuterat en kontraktsförlängning med sin kinesiska klubb, stannar i Shanghai.

Den 33-årige anfallaren har skrivit på för ytterligare två år, skriver Aftonbladet.se.

– Det stod klart ganska tidigt att jag skulle bli kvar i Kina över hela 2015. Svennis och klubben ville absolut inte släppa hem mig och med det i åtanke satte vi i gång en process med att kräva en förlängning av mitt kontrakt, säger han till tidningen.

Enligt uppgifter ska Tobias Hyséns nya kontrakt ge honom 14 miljoner kronor per säsong.

Trivs med "Svennis"

Han har inlett säsongen med tre mål på fyra matcher och menar att sedan Sven-Göran Eriksson tog över som tränare trivs han bättre i landet.

– Fotbollssituationen är som natt och dag. Givetvis är det en enorm fördel för mig att vi har en svensk tränare, svensk doktor och engelskspråkiga fysioterapeuter och sjukgymnaster, säger Tobias Hysén, som gifte sig med sin Maria i höstas.

Men trots att hans nya kontrakt sträcker sig till 2017 stänger han inte dörren för en återkomst till IFK Göteborg, klubben han tillhörde mellan åren 2007 och 2013

– Jag vill tacka IFK Göteborg i allt det här. Klubben var extremt bra mot mig under den tuffa tiden i fjol och dörren har alltid varit öppen. Det är jag väldigt tacksam över. Jag hoppas kunna återgälda det en vacker dag, om inte på planen så på andra sätt, säger Tobias Hysén till Aftonbladet.