Tobias Hysén är redo för debut. Foto: Anders WejrotTobias Hysén är redo för debut. Foto: Anders Wejrot
Tobias Hysén är redo för debut. Foto: Anders Wejrot
Jörgen Lennartsson hyllar Tobias Hysén. Foto: Michael ErichsenJörgen Lennartsson hyllar Tobias Hysén. Foto: Michael Erichsen
Jörgen Lennartsson hyllar Tobias Hysén. Foto: Michael Erichsen

Tobias Hysén hyllas inför debut-matchen

Publicerad

DUBAI. Tobias Hysén, 33, är redo för debut i sin nygamla klubb.

Och anfallsstjärnan hyllas av Jörgen Lennartsson, 50, inför mötet med Midtjylland.

– Han har en otrolig kvalitet i avsluten, säger Blåvitt-tränaren.

Tobias Hysén har några intensiva resdagar bakom sig och har bara hunnit med två fotbollspass med IFK Göteborg i Dubai. Han är en bra bit ifrån toppform, men säger att han skulle fixa ett inhopp på 20-25 minuter mot danska mästarna Midtjylland.

– Han har sett ut som jag hoppats, men det är lång väg kvar för alla spelare. Vi är inte ens halvvägs in i försäsongen. Men Tobbe smäller dit bollarna med bra distinkthet, säger Lennartsson.

Hysén själv känner sig redo för att dra på sig den blåvita matchtröjan.

– Jag är spelsugen och vill alltid spela. Jag har tre-fyra veckor kvar innan jag är ikapp träningsmässigt, men det känns bättre och bättre. Det är skönt att vara i gång med fotbollsträningen igen, säger han.

"Köper spelare på en annan hylla"

Midtjylland möter Manchester United i Europa League om två veckor. Blåvitt förberedde sig dagen före prestigemötet med ett intensivt pass i värmen.

– Vi hade aldrig haft en sådan träning dagen före en allsvensk match. Vårt fokus ligger på seriestarten 1 april. Midtjylland är betydligt längre fram än oss, både träningsmässigt och när det gäller lagbygget. De har helt andra förutsättningar än vi och köper spelare på en helt annan hylla i butiken. Det blir ett intressant test, säger Jörgen Lennartsson.

Blåvitt har nött uppspelsväger på träningarna i Dubai och jobbar hårt med ett förbättra passningsspelet.

– Där har vi väldigt mycket kvar, men det är naturligt med tanke på vilken fas vi är i.

"Vi är bara i början"

Vad vill du främst se mot Midtjylland? – Jag vill se linjer i vårt anfallsspel, att grunderna i defensiven sitter. Det handlar om helheten. Vi bygger spelet bakifrån, men vi är bara i början på bygget. Och det är en konkurrenssituation och de individuella prestationerna är förstås viktiga.

Precis som mot Sarpsborg i lördags (1-0) kommer det att bli många byten, och mot Molde på tisdag blir det en annan startelva.

– Alla kommer inte att få speltid här nere, men ganska många, säger Lennartsson.

Avspark torsdag 13.00 svensk tid. GT liverapporterar.

 

 

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag