Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet: Tobias Hysén förlänger med Blåvitt

Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Optionsåret utnyttjas. 

Tobias Hysén spelar i IFK Göteborg även nästa säsong – och kanske ännu längre. 

– Det var aldrig några större tvivel, säger Hysén. 

IFK Göteborg har en tung säsong, men Tobias Hysén har övertygat och gjort sex mål i allsvenskan. När han flyttade hem från Kina inför 2016 skrevs ett 2+1-årskontrakt. Nu väljer parterna alltså att utnyttja optionsåret. Därmed står det klart att "Tobbe" spelar i Blåvitt även 2018. 

– Jag ville se hur det här året skulle gå först, dels fysiskt men också spelkvalitet och allt sådant där. Både jag och klubben har egentligen velat fortsätta hela tiden. Hade jag känt att jag inte hade så mycket mer att ge hade jag lagt av bara. Men det har känts bra och fysiskt har det sett okej ut och personligen har det gått som jag hade hoppats ungefär. Men det är klart att vi inte är nöjda med laget prestation, säger han. 

Mattias Lindström kan glömma Hysén 

Sportchefen Mats Gren:
– Vi är jätteglada över att Tobias även fortsatt kommer spela för oss. Det är en duktig fotbollsspelare som dessutom har ett stort IFK-hjärta. 

Hysén fick först stämma av med hustrun Maria innan ett definitivt beslut fattades. 

– Hon har varit med på tåget hela vägen. Hon sa det rätt bra ”Jag kommer aldrig att be dig sluta”. Så det var inga problem där heller. 

Helsingborgs förre guldhjälte Mattias Lindström är numera tränare för division 2-laget Tvååker. Han har tydligt deklarerat att han vill värva Hysén. 

– Men Lindström får vänta lite, säger Hysén med ett garv. 

– Jag säger inte att Tvååker hade varit bäst, men om jag inte hade stannat här så hade jag nog fortsatt spela men på någon nivå som hade varit mer givande. 

35-åringen utesluter inte att han spelar i IFK Göteborg även 2019. 

– Känns det som att det finns krafter kvar nästa höst kör jag på. Men då blir det en ny förhandling i så fall, den här gången hade jag ju redan ett påskrivet kontrakt. 

Hysén byter nummer på tröjan 

Det blir en förändring för Hyséns del framöver. Efter mötet med Örebro borta på söndag byter han tröjnummer. Innan han flyttade till Kina spelade han med en sjua på ryggen, men när han återvände hade Mads Albaek tagit över det numret. Men på söndag gör dansken sin sista match med IFK Göteborg – och efter det tar alltså Hysén tillbaka sin gamla tröja. 

– Nu när chansen kom ville jag ta tillvara på den. Jag hade sjuan hela förra vändan i Blåvitt och det gick så pass bra. Det har alltid varit mitt nummer och jag har sett fram emot den dagen jag kan ta tillbaka det. Det blir lite speciellt att dra på sig den tröjan igen, säger anfallaren och tillägger:
– Skulle någon som köpt tröja med mitt nummer bli ledsen och besviken för att jag byter nummer mitt under säsongen så får jag ta det på mig. Men hoppas också att de kan förstå.